Selly, puștiul expert în educație: Cobor dintr-un Merț, sparg bani ca un VIP. Femeia îmi dă târcoale

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.10.2020 - 13:39
Selly, alături de trupa r Gang

Vlogger-ul Selly are două fețe: „un reprezentant al elevilor” care vede corect neajunsurile din educație (mai ales când e vorba de predarea online) și un idol muzical cu milioane de urmăritori și versuri la nivelul maneliștilor în care vorbește de „banul gros”, gagici și club.

SHARE

Ceea ce urmează sunt doar fapte și nu judecăți

Vlogger-ul Selly a apărut, în ultimele săptămâni, la mai multe posturi de televiziune: Antena 3, Pro TV și Digi Tv.

Selly are 2,85 milioane de urmăritori. Și 19 ani.

La PRO TV, moderatorul l-a prezentat drept „un reprezentant al elevilor” de care a fugit ministrul Educației, Monica Anisie. Iar Selly a pretins că: „prin tot ceea ce am făcut mi-am dovedit seriozitatea, că pot fi capabil să am o dezbatere civilizată”.

 

Afacerea cu muzică

Când nu este invitat să vorbescă despre educație, Selly susține concerte cu trupa sa 5Gang pe care a înființat-o în anul 2017.

Versurile peiselor cântate de Selly sunt la nivelul lui Guță și Vali Vijelie și au aceleași teme, interzise minorilor (care îl urmăresc): fac bani, mă invidiază dușmanii, duc gagicile la hotel, eu am cash, dar tu nu ai, petrec în club.

În clipuri apar tinere (sperăm că nu minore) aproape dezbrăcate, party-uri, „Merțane” „GIP”-ane și yachturi.

„ Selly a reușit să iasă din pluton pentru că a fost mereu cu un pas înaintea celorlalți. Intuiția, flerul, viziunea l-au propulsat în top de fiecare dat[. Așa a ajuns în anul 2017 să creeze 5Gang. Și-a dat seama că viitorul în vlogging este în gașcă. Următorul nivel.

<<În 2017 am văzut cum evoluează Youtube de la noi și am văzut cum se mișcă lucrurile și pe plan internațional. Așa mi-a venit ideea să fac o gașcă de cinci oameni care să facă videoclipuri împreună. Și muzică. Primul de acest fel a fost un succes cu mult peste tot ce ne așteptam. Astăzi are peste 15 milioane de vizualizări și ne-am descurcat singuri. Nici nu am privit-o ca pe o piesă. A fost mai mult o încercare>>”, mărturisește vloggerul pentru Capital.

„Am simțit că am o responsabilitate față de generația mea pentru că nimeni nu discută despre educație. Toată lumea gândește pe temern scurt.” – Selly, Pro TV

5 GANG – Coco (10 milioane vizualizări) – nu am timp de vrăjeală

„De ce ești posomorât / Când mă vezi îți bagi unghia în gât… Nu am timp de vrăjală, vrăjală / ce am eu în cap nu se învață la școală. Selly controlează zona / Boală pe mine zici că sunt corona… Nu am somn, am filme în cap sunt loco / Știi că nu fac lei, eu fac coco… Buzunarul plin, banii vin la mine… Fratele vostru rupe.”

E nevoie de catalog digital

„Educația online este de 9 ani stipulată în Legea Educației și ea ar fi trebuit aplicată. Și nu am fi pierdut atâția copiii pe drum. Pentru că discrepanța dintre rural și urban este uriașă. E nevoie de catalogul online care trebuie implementat la nivel național. În momentul de față e o harababură....

Pentru o oră de istorie aș căuta resurse online. Pe Internet găsești atâtea documentare, atâtea animații. E imporatnt ca elevul să învețe și vizual. Acest mod de predare în care elevul scrie și profesorul dictează trebuie să dispară. Nu se lipește nimic de elevi... pentru că, în clasă ești preocupat să ți pasul cu ritmul dictării” – Selly / Pro TV

5GANG – VIP. Sparg bani ca un VIP. Am tot ce îmi doresc (18 milioane vizualizări)

„Mă știi dup mers / Cobor dintr-un Merț / Cel mai mare VIP / mă vezi cum strălucesc / Vreau să îmi iau un S /sunt cel mai mare VIP / am tot ce îmi doresc / sparg bani, bani ca un VIP

Miroși a faliment / Eu miros a Tom Ford”.

Meditațiile să fie descurajate

„Un profesor trebuie să știe să predea, să cunoască psihologia unui elev. Nu toți elevii sunt la fel, unii sunt mai puternici, alții sunt mai sensibili”.

„Propun ca temele pentru acasă să fie reduse drastic, iar meditațiile descurajate și accesate doar de către acei elevi care doresc să facă performanță într-un domeniu.

Pentru ca numărul de ore de mai sus să fie suficient și să nu mai fie necesare temele pentru acasă, predarea ar trebui să fie activă, cu implicarea elevilor, cu dezbatere, nu bazată pe dictarea unor informații” - Selly.

5GANG – SOS: Femeia ta îmi dă târcoale

SOS/ În cantități industriale. Boss/ Femeia ta îmi dă târcoale /Crăciunu 5GANG cu soru mea petrec / Ăștia dau cu hate, aseară am încasat un cec. Sunt mereu pe zonă și pe treabă concentrat / Bucale și Arad, banii-i fac, topuri sparg... gagica ta mă știe / am combinat-o mai demult/ Am pus cash-ul pe masă și am venit să o consum.

E nevoie de ore de economie

„Consider că este relevant ca la biologie, pe lângă anatomie, elevii să știe informații de bază despre alimentație sănătoasă, nutriție, beneficiile sportului pentru minte și corp. Trebuie, obligatoriu, multe ore de economie, indiferent de profil, pentru a ști cum să îți manageriezi banii, pentru a avea noțiuni despre posibilități de investire a banilor, despre împrumuturi, bănci, inflație și efectiv modul în care funcționează economia”, a scris Selly într-o scrisoare deschisă adresată și pemierului Orban.

5GANG – Tanc: Toți vor banu gros (18 milioane vizualizări)

„În club cu ai mei ne dăm iar restart. Mai fă-mi un pahar în cinstea lor. Că au rămas la fel. Am muncit din greu, nu mai am șerpi în jurul meu”

Toți vot banu gros/ Dar nu vor să muncească și nu au pic de sos.

Banii nu mă schimbă, fie lei sau euro.”

Cum se termină meciul specialistul în educație Selly Vs cântărețul Selly ?

1, 5 milioane la 18 milioane (vizualizări emisiunea de la PRO TV Vs clipul muzical).

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te