Cu nota 2 la matematică la Evaluarea Națională au ajuns în clase de mate' - informatică la liceu

DE Petre Bădică | Actualizat: 24.07.2023 - 17:59
Evaluarea Națională Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin (imagine cu rol ilustrativ)

Elevi care au luat note de 2, 3 sau 4 la examenul de matematică de la Evaluarea Națională au fost repartizați în licee la clase de matematică - informatică. Această aberație se petrece în toate județele și în fiecare an. Ministerul Educației nu are nicio soluție.

SHARE

Elevi care au luat note de 2, 3 sau 4 la examenul de matematică de la Evaluarea Națională au fost repartizați și în acest an, în licee la clase de matematică - informatică. Newsweek România scrie despre această aberație de trei ani, dar Ministerul Educației a decis să rămână doar complice.

Cu 2 la examenul de matematică de la Evaluarea Națională au ajuns în clase de mate' - info' la liceu 

Ministerul Educației a publicat miercuri, 19 iulie, ora 12:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 - 2024.

Din totalul elevilor (112.747) cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați computerizat 111.128 de elevi (98,56%), număr care indică o creștere de peste 21.000 de elevi repartizați, cumulat, comparativ cu etapele din ultimii doi ani: 110.035 de elevi în anul 2022, respectiv 89.983 de elevi în anul 2021.

O analiză a Newsweek România arată că mulți elevi au fost repartizați la clase de matematică - informatică, deși au luat la examenul de Evaluare Națională note de 2, 3 sau 4.

Spre exemplu, la Colegiul Ion Luca Caragiale din Moreni, la clasa de mate-info, a fost repartizat un elev cu 2.20 la matematică la examenul de Evaluare Națională.

Nota 3.00 la matematică au luat doi elevi care au fost repartizați la Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște.

Un elev de la Școala Normală Blejești din Teleorman a intrat la clasa de matematică - informatică de la Liceul Olteni cu nota 1,5 obținută la examenul de matematică de la Evaluarea Națională.

Cu note de 2,5 și 3,7 la examenul de matematică s-a intrat la clasa de mate - info de la Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele. La aceeași clasă, la Liceul Teoretic Piatra din Teleorman s-a intrat cu 3 la examenul de matematică. Cu 4 la matematică s-a intrat la Liceul din Videle. Cu 4,20 la matematică s-a intrat la Liceul Constantin Noica, clasă cu profil real.

Cu 4,5 la matematică s-a intrat la Liceul de elită Horia Hulubei din Ilfov, la clasa de matematică - informatică.

În județul Olt, la Liceul Petre Pandrea, la clasa de matematică, s-a intrat și cu 2,.5 la examenul de matematică de la Evaluarea Națională. La Liceul „Ioniță Asan” din Caracal s-a intrat cu 4,7 la matematică.

S-a intrat „la indigo” și la filologie

Newsweek România a scris că o situație asemănătoare s-a petrecut și la repartiția elevilor în clase de filologie.

Elevi cu note de 2 și 3 la examenul de română la Evaluarea Națională au fost repartizați în clase de filologie la liceu, potrivit unei analize realizată de Newsweek România. 

Citește și: Cu 2 și 3 la examenul la Română de la Evaluarea Națională, admiși în liceu la clase de filologie

Reamintim că la Evaluarea Națională nu se pică. Toți elevii sunt repartizați la licee, în funcție de media de la Evaluarea Națională (examene la Limba română și matematică) și chiar dacă nu au obținut media finală peste 5.

Marți, 25 iulie, este ultima zi de depunere a dosarului la școlile unde elevii au fost declarați admiși în clasa a IX-a, potrivit broșurii de admitere. Rezultatele admiterii la liceu – 2023 au fost anunțate de Ministerul Educației miercuri, 19 iulie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te