ADMITERE 2024 Student la drept cu taxă de doar 80€/lună. Se intră în 60 de secunde pe bază de dosar

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.05.2024 - 18:04
ADMITERE 2024 Student la drept cu taxă de 100€ pe lună. Se intră în 60 de secundă pe bază de dosar - Foto: Pexels

ADMITERE 2024 Student la drept cu 80€ pe lună. Se intră în 60 de secunde pe bază de dosar, adică extrem de simplu. Facultățile private au eliminat complet examenul de intrare la Facultate, iar analiza dosarului durează foarte puțin. Aproape că nu poți fi picat.

SHARE

Facultățile au început goana după studenți, în special cele particulare. Și anul acesta cea mai căutată facultate este cea de drept.

ADMITERE 2024 Student la drept cu taxă de doar 100€/lună. Se intră în 60 de secunde pe bază de dosar

Mulți nu ajung să profeseze ca avocat, dar e important să ai o diplomă mai ales pentru cei care vor să muncească „de la birou”.

Numărul studenților este în continuă scădere de ani de zile, iar explicațiile sunt multiple. Mulți români au emigrat. Unii copii aleg să studieze în Occident.

Numărul elevilor de liceu care iau bacalaureatul este tot mai mic.

Citește și: Student la „minut”. Universitatea privată la care intri cu 6 la BAC, un dosar plic și trei poze

Newsweek a scris, anul trecut, că un număr de 99.000 de copii care ar fi trebuit să împlinească 18 ani, anul acesta, nu vor susține examenul de bacalaureat. S-au înscris pentru susținerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidați (dintre aceștia, peste 16.000 de candidați provin din promoțiile anterioare).

În urmă cu 18 ani, erau înscriși la școală 230.000 de elevi 

Citește și: 99.000 de copii nu au ajuns, în 2023, la examenul de bacalaureat. Statul nu știe nimic despre ei

Faculățile de stat au decis să crească numărul de locuri la diverse specializări. La Universitatea București, Admiterea la Facultatea de Drept se face pe baza unui concurs, constând în examen la  disciplinele Limba Română, Economie și Gândire critică. Detalii AICI

La Drept, taxa este de 6.000 de lei în primul an și scade la 5.300 de lei în ultimul an.

Refugiu „fără examen” la privat

Pentru a evita concursul de admitere, studenții au varianta de a merge la universitățile private. Taxele sunt asemănătoare cu cele de la stat, dar avantajul de la „privat” este imposibilitatea de a pica.

Universitatea Tibiscus din Timșoara e una din cele mai slabe din România. Taxa de școlarizare este de 5.600 lei pe an. Se intră pe bază de dosar.

La Spiru Haret, admiterea la Drept se face prin completarea unei fișe-chestionar. Admiterea se poate face și online. Detalii AICI 

Taxa este de 6.800 de lei pe an.

Media de la BAC bate tot

La Universitatea Titulescu nu se dă examen. „Nota de admitere se obține astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de bacalaureat, pentru candidații care au urmat studiile liceale în România, în sistemul național de învățământ”, aflăm de pe site-ul Universității.

Taxa este de 1.000 de euro pe an, adică 80 euro pe lună.

La Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj este și mai simplu. Admiterea în anul universitar 2024-2025 are loc pe baza unui concurs de dosare, unicul criteriu de departajare a candidațiilor fiind media de la bacalureat, respectiv media de la examenul de licență (pentru master). 

Poate și de aceea, taxa anuală este un pic mai mare: 1.250 de euro. Pe prioncipiul - intri fără examen și bătaie de cap, dar plătești un pic mai mult.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te