VIDEO Cum arată primul ciot de 10 kilometri al A0 - Centura București, care este gata

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.11.2023 - 16:57
Cum arată primul ciot de 10 kilometri al A0 - Centura București care este gata - Foto: captură video

Un prim ciot de 10 kilometri al A0 - Centura București este aproape gata și va fi dat în curând în trafic. Acesta face parte din lotul 2 al A0 - Centura București Nord DN1 (Corbeanca) - DN2 (Afumați), care are o lungime totală de 19 kilometri.

SHARE

Prima bucată de aproape 10 kilometri din Autostrada Bucureștiului va fi inaugurată până la sfârșirul lunii noiembrie, potrivit autorităților.

„Au început testele necesare pentru darea în trafic a primului tronson din Autostrada Bucureștiului A0, a anunțat vineri, 10 noiembrie 2023, Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Descărcarea provizorie în DN2 ar urma să fie realizată, însă, în 2024. Iar până atunci reatul tronsonului nu poate fi utilizat.

Citește și: Bucureștiul, fără șansă să aibă inel de autostradă până în 2026. 26 km există doar pe hârtie

Care e stadiul lucrărilor pe Autostrada A0

Şeful CNAIR, Cristian Pistol a declarat despre stadiul lucrărilor la Autostrada A0 că pe semiinelul sudic, până la mijlocul anului viitor ar trebui să circulăm pe toţi cei 51 şi un pic de kilometri de autostradă, asta însemnând legătura între autostrada A 1 de la Piteşti şi Autostrada A2 care duce la Constanţa.

El a precizat că semiinelul Nordic, undeva în 2026, ar trebui să fie finalizat.

”Avem două loturi la care am semnat contractele anul acesta, care acum se află în faza de proiectare, iar celelalte două contracte vorbesc de lotul 2, este aproape finalizat urmează să participăm la darea în circulaţie în acest an iar pe lotul 4 este acel nod scurt dar care reprezintă un viaduct unde urmează să începem lucrările, avem faza de proiectare finalizată mai aşteptam la un acord de mediu. Acolo vorbim de o zonă protejată Natura 2000, urmează să fie emis şi acest aviz”, a spus şeful CNAIR.

Citește și: VIDEO PSD nu a putut moderniza în 6 ani un km din Centura București, unde apar cozi de mii de mașini

Despre impactul acestei autostrăzi, Adrian Pistol a spus: ”E cert un lucru, tot ce înseamnă traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula acum pe această autostradă, astfel încât Bucureştiul şi zona limitrofă lui nu va mai fi afectată, ceea ce înseamnă o reducere considerabilă a timpilor de parcurgere a distanţelor în Bucureşti”.

Despre centura veche, Pistol a arătat că ”s-au finalizat toate pasajele denivelate, Mogoşoaia , Domneşti, Olteniţa şi Berceni”.

”Am rămas dator cu lotul acela reziliat de la DN2 - A2, care trebuie modernizat cu Pasajul de la Cernica, în zilele următoare lansăm procedura din nou de execuţie”, a spus Pistol.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te