VIDEO Murad, patronul unor hoteluri de lux de pe Litoral: E cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 18.07.2022 - 17:28
Mohammad Murad, omul de afaceri aflat în spatele mai multor hoteluri de lux de pe Litoral, precum Phoenicia Mamaia sau Hotel Phoenicia Blue View Resort din Olimp. / Foto: Mohammad Murad, Facebook

Mohammad Murad, omul de afaceri aflat în spatele mai multor hoteluri de lux de pe Litoral, precum Phoenicia Mamaia sau Hotel Phoenicia Blue View Resort din Olimp, afirmă că sezonul 2022 este cel mai slab din ultimii 30 de ani, deși hotelierii nu au crescut prețurile față de 2021.

SHARE

Omul de afaceri Mohammad Murad a făcut o analiză a acestui sezon estival, afirmând că este cel mai slab din ultimii 30 de ani. El a precizat că în ultima săptămână au fost pe litoral 80 – 90.000 de turişti, iar în aceeaşi perioadă a anului trecut erau 140.000. Murad a mai afirmat că hotelierii nu au crescut preţurile, în condiţiile în care tarifele la alimente şi utilităţi s-au mărit. Omul de afaceri este nemulţumit şi de tariful de parcare din Mamaia, menţionând că acesta era jumătate din preţul unei cazări în staţiune în luna iunie.

Citește și: Pe plaja roz Falassarna din Creta șezlongul e mai scump ca la Mamaia. E și Dana Săvuică în zonă

Este un sezon foarte slab, hotelierii nu au crescut preţurile

“Este un sezon foarte slab. E un număr foarte mic de persoane care se află pe litoral, de turişti. Săptămâna asta a fost record – 80.000, 90.000 de persoane în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost 140.000. Chiar am ajuns la 180.000 anul trecut. Multe persoane se întreabă de ce. Presa şi comentariile pe Facebook spun că preţurile sunt foarte mari pe litoral.

Hotelierii nu au crescut preţurile cu toate că au crescut partea de alimente şi utilităţi în proporţie de 50-60 la sută.

Citește și: Last minute: O noapte de cazare la 2* în Mamaia, de 3 ori mai scumpă decât una în Dubai la 4*

Preţurile de anul trecut s-au menţinut chiar dacă am avut această creştere şi hotelierii nu au avut intenţia de a creşte, în special prin luna martie când a căzut toată piaţa, motivul a fost foarte clar, războiul din Ucraina, ne-am trezit că s-au blocat vânzările şi cred că a fost un motiv să fim foarte atenţi la piaţă. Astăzi este cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani. Numărul de turişti aflaţi pe litoral este cel mai mic din ultimii 30 de ani”, a declarat Murad. 

Problemele stațiunii Mamaia: „Nici măcar la Paris nu este 20 de euro pe zi un loc de parcare”

“Mamaia a fost transformată într-un cartier de oraş. Mamaia are zeci de blocuri, sute de blocuri,care sunt construite haotic şi care nu au spaţii verzi, nu au plaja total, din păcate. Era insuficientă, acum suficientă este, dar datorită acelei intervenţii de anul trecut au fost probleme de calitate, de profunzime a apei chiar la malul mării. Sunt probleme care cred că în timp se vor rezolva, dar astăzi plajele sunt goale, din păcate”, a afirmat omul de afaceri.

Citește și: Prețuri exorbitante în Mamaia. „Prețuri de Dubai și condiții de doi lei". Cât costă o masă în Grecia

“În luna iunie, locul de parcare în Mamaia era de 100 de lei, iar o cameră la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, era 200 de lei. Şi aici vă întreb, ce a făcut domnul primar că să perceapă jumătate din preţul unei camere. Care a fost intenţia dânsului să vină cu acea decizie? Nici măcar la Paris nu este 20 de euro pe zi un loc de parcare. Aceste persoane care nu au gestionat în viaţa lor nici măcar o curte de 500 de metri vin cu aceste aberaţii care ne-au dus la o imagine total neplăcută. A rămas domnul Chiţac cu hoteluri goale pentru că nu e normal să dăm 100 de lei pe un loc de parcare, că aşa a visat dânsul sau aşa i-a spus un consilier”, a declarat Murad.
   
“Ştim că oamenii din zona militară sunt de mare onoare, de mare deminitate, decât să mai chinuie constănţenii şi mediul de afaceri încă doi ani, ar fi onorabil şi ar arăta caracter, nu e ruşine că nu ştie să facă nimic, e ruşine să continui să nu faci, domnul Chiţac trebuie să îşi dea demisia. Să tragi de timp încă doi ani nu ajută la nimic. Şi chiar nu este ok pentru Constanţa şi constănţeni. Faceţi un pas înapoi, poate vă stă mult mai bine ca senator, dar cu siguranţă nu ca primar”, a transmis Murad. 

Eforie cea mai grozavă stațiune, în Costinești sunt probleme

“Eforie este cea mai grozavă staţiune, probabil au contat foarte mult şi fondurile europene care au fost atrase acolo sau au fost mai bine gestionate în Eforie. În Costineşti sunt probleme, Vama Veche e un pic mai slabă ca anul trecut şi din cauza acestui impact major, pandemie doi ani, război, scumpiri şi multe alte probleme. În sud suntem un pic peste anul trecut cu toate că şi aici avem nevoie de a aduce viaţa. Au fost mici investiţii făcute care au impact, vorbim de asfaltări, iluminat”, a explicat Murad.

Mohammad Murad a fost preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi deţine mai multe investiţii pe litoral, notează News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te