De ce suspendă Apple producţia huselor de telefon vegane. Plângerile comsumatorilor, decisive

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.04.2024 - 15:01
De ce suspendă Apple producţia huselor de telefon vegane - Foto: Flickr/Kārlis Dambrāns
De ce suspendă Apple producţia huselor de telefon vegane - Foto: RawPixel/CC0

De ce suspendă Apple producţia huselor de telefon vegane. Apple a suspendat producția de huse de telefon vegane, pe care a început să le vândă cu mai puțin de un an.

SHARE

De ce suspendă Apple producţia huselor de telefon vegane. Apple a suspendat producția de huse de telefon vegane, pe care a început să le vândă cu mai puțin de un an în urmă.

Gigantul tehnologic a oprit producţia huselor FineWoven și a curelelor de ceas din acelaşi material, în urma plângerilor, conform cărora carcasele de 59 de lire sterline ar fi ușor zgâriate și uzate.

De ce suspendă Apple producţia huselor de telefon vegane

Apple a introdus materialul, un „microtwill”, format din textile reciclate și alte fibre, în septembrie anul trecut, când a anunțat că nu va mai produce accesorii din piele, ca parte a unei politici ecologice.

Compania s-a angajat ca lanțul său de aprovizionare să fie complet neutru în carbon, până în anul 2030. Când a introdus carcasele și curelele de ceas FineWoven, care costă între 99 și 149 de lire sterline, Apple a spus că au un „aspect sofisticat” și o „amprentă de carbon semnificativ mai mică decât pielea”.

Citeşte şi: Apple, primul gigant IT care a pariat pe mașinile electrice, e și primul care pune stop dezvoltării

Cu toate acestea, accesoriile au fost afectate de plângerile că se deteriorează după câteva zile de utilizare, cu zgârieturi rămânând pe țesătură, iar carcasele atrag praf și puf.

Alții s-au plâns că carcasele sunt alunecoase, în comparație cu predecesoarele lor din piele. Cutiile sunt returnate frecvent, conform listei lor, pe Amazon.

S-a raportat că Apple a suspendat producția de carcase FineWoven, printr-un cont anonim de Twitter, care este larg cunoscut pentru scurgeri de detalii din lanțul de aprovizionare al companiei.

Citeşte şi: Zeci de telefoane își vor spune „adio” de la WhatsApp de la 1 aprilie. Va fi introdusă o funcție

Contul, cunoscut sub numele de Kosutami, a dezvăluit anterior planul companiei, de a introduce carcasele din material reciclat, înainte ca Apple să le anunțe, în septembrie. S-a spus că compania va găsi un material alternativ.

Apple nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Săptămâna trecută, a publicat un nou anunț care promova trecerea la pielea de șanț , care nu menționa carcasele FineWoven, conform Telegraph.

Foto: RawPixel/CC0

Apple a anunțat noi culori, pentru carcasele sale din silicon și curelele de ceas mai ieftine, luna trecută, dar nu a reîmprospătat gama FineWoven.

Citeşte şi: Spotify s-a plâns de Apple la Comisia Europeană. Ce amendă colosală trebuie să plătească „Mărul”

Suspendarea producției ar putea însemna că compania va continua să vândă carcasele înainte de a anunța o alternativă la un eveniment viitor, cum ar fi lansarea anuală a iPhone-ului în septembrie.

Apple a făcut o serie de modificări de produs în ultimii ani în încercarea de a-și îndeplini obiectivele de mediu, inclusiv utilizarea materialelor reciclate în telefoanele sale, reducerea cantității de ambalaje și nemai includerea căștilor și a cablurilor de încărcare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te