VIDEO Funcționează sistemul Crash Detection de pe modelele iPhone 14 sau e vrăjeală de marketing

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.09.2022 - 09:44

Apple a dotat noile modele iPhone 14 cu Crash Detection, un sistem care poate detecta un accident sever de mașină și suna automat la numărul de urgență 112. Iar YouTuber-ul TechRax a testat dacă Crash Detection funcționează sau e vrăjeală de marketing simulând un accident.

SHARE

Sistemul Crash Detection, de detectare a unui accident sever de mașină, este una dintre noile caracteristici ale iPhone 14.

Dacă accelerometrul dual-core și giroscopul de ultimă generașie ale smartphone-ului detectează o coliziune, atunci iPhone 14 efectuează automat un apel la numărul de urgență presetat (112 sau 911, după caz), după 20 de secunde, cu excepția cazului în care posesorul telefonului îl anulează.

În cazul în care proprietarul iPhone-ului 14 sau altă persoană nu reacționează și funcția Crash Detection s-a activat, telefonul trimite automat un mesaj audio serviciilor de urgență prin care anunță incidentul și coordonatele GPS ale acestuia, latitudine și longitudine. 

Citește și: Fiul lui Peskov refuză să meargă la război: Eu sunt Peskov. Voi rezolva acest lucru la un alt nivel

YouTuber-ul TechRax a decis să vadă dacă Crash Detection funcționează sau e vrăjeală de marketing și a organizat o sesiune de teste pe un câmp, într-un mediu controlat, cu o mașină fără șofer, controlată de la distanță. 

Mașina-cobai este un Mercury Grand Marquis. În primul test, Mercury-ul Grand Marquis cu un iPhone 14 Pro pe bord lovește doar ușor un alt „vehicul”, o epavă, și Crash Detection nu se activează.

Citește și: Cum explică Boloș majorările salariale uriașe pentru demnitari: Europenii au 15.000 de euro. Noi nu

Apoi, iPhone-ul 14 este legat cu bandă adezivă de tetiera scaunului șoferului și echipa YouTuber-ului TechRax aranjează mai multe epava în fața mașinii de test, pentru a se asigura că Mercury-ul Grand Marquis va lovi în plin.

Și, victorie! Mercury-ul Grand Marquis se înfige într-una dintre epave, îi sar airbag-urile și iPhone-ul 14 Pro inițializează apelul de urgență. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.