Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice de la Lidl merg din nou. Nu mai e gratis. Cât costă

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 09.06.2023 - 14:19
Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice de la Lidl merg din nou - Foto: ambasadasustenabilitatii.ro

Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice de la Lidl au fost repuse în funcțiune în România, după ce au stat închise aproape un an pe fondul scumpirii explozive a curentului. Plinul nu mai e însă gratis, ci costă. Iar pentru plata directă blochează contravaloarea a 110 kWh.

SHARE

Anul trecut, Lidl, Ikea și alte lanțuri de magazine, care ofereau clienților posibilitatea de a-și încărca gratuit mașinile electrice, au închis stațiile, pe fondul crizei energetice și a scumpirii explozive a curentului. Nu doar în România, ci în multe țări din Europa. 

După câteva luni, în noiembrie 2022, în Franța, Lidl a revenit pe piața încărcării mașinilor electrice, dar cu stații pe bani

Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice de la Lidl merg din nou

Recent, Lidl a redeschis stațiile de încărcare și în România (27 de stații, în momentul de față) tot contra cost. Prețul kWh-ului este de 1,89 lei/kWh pentru încărcarea AC și de 2,39 lei/kWh pentru încărcarea DC. 

Important, pentru plata directă, se va bloca o sumă de bani echivalentă cu 110kWh. Deci, până la 263 de lei, chiar dacă, de exemplu, mașina electrică are o baterie cu o capacitate de, să spunem, 30 kWh, ceea ce ar însemna că ar trebui să achitați maximum 72 de lei. 

Diferența între valoarea sesiunii de reîncărcare și suma blocată va fi restituită în maxim 30 de zile. 

Citește și: Am verificat prețurile produselor Pilos din magazinele Lidl din România și Ungaria. Diferențe uriașe

Cât costă încărcarea la stațiile din parcările Lidl și cum funcționează

„Încărcarea la stațiile de reîncărcare mașini electrice prin intermediul paginii WEB a partenerului ChargePoint Austria GmbH (metoda 2)  costă 1,89RON/kWh pentru încărcarea AC și 2,39RON/kWh pentru încărcarea DC.

Pentru plata directă, se va bloca o sumă de bani echivalentă cu 110kWh, iar diferența între valoarea sesiunii de reîncărcare și suma blocată va fi restituită în maxim 30 de zile.

În acest caz, factura se va trimite la adresa de email indicată de dvs. pe pagina web a partenerului ChargePoint Austria GmbH.

Citește și: FOTO Un bucureștean a fost cu mașina electrică la Istanbul: A condus 23 de ore, a încărcat de 6 ori
 
Pentru încărcarea la stațiile de reîncărcare mașini electrice prin intermediul aplicațiilor de Roaming (metodele 1 și 3), veți fi facturați în conformitate cu condițiile furnizorului de mobilitate utilizat.
 
Începerea procesului de reîncărcare se poate face fie prin scanarea QR codului aferent punctului de reîncărcare ales, când se urmează instrucțiunile de pe pagina web Lidl E-Mobilitate, fie prin utilizarea cardului RFID sau a aplicației de Roaming pusă la dispoziție de către furnizorul dumneavoastră de E-Mobilitate”, conform lidl.ro.

Redeschiderea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice din parcările Lidl contra cost și sistemul de plată a „agitat” puțin forumul „Mașini electrice” de pe Facebook:

- „Alta mizerie. Iti blocheaza banii pt incarcarea a 110kw. Vre o 260 lei. Pe care ti restituie dupa 1 luna. Am patit la kaufland asa.

Mi se pare cea mai mare furaciune. Iti blocheaza atatia bani pt ce? Daca incarc de 2 ori intr o zi eu trebuie sa am disponibil undeva la 500 lei ca sa pot incarca de 50.
Sper sa se aleaga praful de ei.

Ps. Si enel x face la fel, doar ca pe 40 lei. Am 80 lei blocati la ei de 1 luna”.

- „Se pot porni și din Renovatio e-charge și nu îți blochează banii”.

- „ii blochează nu ii fura! Tu cred ca cauți stații care să-ți dea curent pe caiet! Așa-i?”

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te