RAR lansează RAR eXpert, un serviciu de verificare amănunțită a mașinilor SH scoase la vânzare

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.05.2022 - 15:20
RAR lansează RAR eXpert, un serviciu de verificare amănunțită a mașinilor SH scoase la vânzare. / Foto: Registrul Auto Român Oficial, Facebook

Registrul Auto Român lansează RAR eXpert, un serviciu de verificare amănunţită pentru mașinile SH la care poate apela orice persoană înaintea achiziției. Se oferă un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic. Deocamdată, serviciul e disponibil doar la RAR Grivița.

SHARE

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină”, a declarat Cristian Bucur, director tehnic RAR.

„Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu.

Citește și: VIDEO Imagini cu erupţii solare puternice și un bizar „arici” solar, transmise de Solar Orbiter

O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație”, explică reprezentanții RAR.

Prin urmare, RAR a decis să lanseze serviciul de verificare amănunţită RAR eXpert. 

Începând de joi, 19 mai, la RAR Grivița (sediul central al instituției), puteți merge cu autovehiculul pe care intenționați să îl achiziționați pentru o verificare amănunțită. RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină.

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi.

Citește și: VIDEO Un român a plecat cu Dacia Spring la mare în Halkidiki. A ajuns în 2 zile, s-a cazat la Sofia

„Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească,” a mai explicat Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Pentru a beneficia de serviciul RAR eXpert trebuie să faceți programare la RAR, fie telefonic în „call center” la numărul 021/9672, fie pe site-ul www.rarom.ro, unde trebuie să dați clik pe butonul RAR eXpert, aflat pe prima pagină a site-ului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te