„Uite așa cade tensiunea când ai vecini cu Springuri pe stradă și toți sunt legați pe aceeași fază.
Pe timpul zilei, ajut onor Electrica Distribuție și le echilibrez faza aia ce scade sub 200v injectând din cele două sisteme fotovoltaice ce le am în funcțiune.
Problema e seara când vin de la muncă și pun mașinile la încărcat. Plus cine știe câte aparate de aer condiționat fără de care mori în casa...
Noroc că pot încărca Springurile din cele două faze care sunt ok iar la e-Tech nu e problema că trage echilibrat 22kw din trifazic.
Citește și: Șofer de mașină electrică, supărat pe „frații” săi de încărcare: „Cocalari cu căruțe electrice”
Așa că dacă vi se întâmplă să intre încărcătorul Springului în avarie poate să fie și de la caldură, dar și de la tensiunea prea mică”, explică posesorul unei mașini electrice și a unei case cu panouri fotovoltaice, pe forumul „Mașini electrice” de pe Facebook, atașând și o imagine din aplicația sa pentru panouri fotovoltaice.
Postarea a generat imediat multe comentarii din care reiese că în multe zone sunt probleme cu rețelele de distribuție a energiei electrice, din cauza consumului mare.
„Aerele trag relativ puțin dacă nu sunt industriale sau f f multe. Rețeaua e f slabă daca din 10-15 kw trași pe o fază (din mașini electrice) se ajunge la așa ceva ... Bine, daca au încărcătoare normale. Nu vad de ce ar avea de 6 kw, nu i ajuta cu mare lucru”, a comentat, de exemplu, un membru al forumului „Mașini electrice”.
Citește și: VIDEO Unei mașini electrice chinezești i-a căzut bateria pe mijlocul străzii, în mers
„Doua Springuri la incarcat in 32A maxim cat pot in alternativ inseamna 14kW. Eu am 3 pe strada si mai am si eu 3. Iar in zona mea nu prea exista casa fara 2-3 aparate de aer conditionat. Eu am 4”, a postat un alt internaut.
„Pe timpul epocii de aur consumai 50Kwh/luna daca aveai cu ce sa ii consumi si pe aia. In ziua de azi nu cred sa cunosc persoana care consuma mai putin de 300Kwh , eu cel putin depasesc 1Mwh/luna”, a spus un altul.
„La 160V constant e grav tare in Chiajna … ce zice Enel și ANRE ? La noi la EON la fel, făcut plângere la ANRE și le-au dat termen 14 zile sa aducă in parametri rețeaua , altfel amenda 1% din cifra de afaceri, suma f mare, in 3 zile erau 5 masini EON acolo care au montat un echilibrator de faze pe mijloc și pe capăt rețea de joase și au adus toate cele 3 faze la exact 230V”, a scris al membru al forumului.