Investigaţia vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014.
Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care maşinile Tesla "au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii". Au fost raportate 17 răniri şi o victimă în aceste accidente.
Citește și: Industry 4.0: „Magazionerii“ autonomi, uzinele organizate virtual și coboții
NHTSA evaluează funcţia de pilot automat la modelele Y, X, S şi 3 produse de Tesla în perioada 2014-2021
NHTSA va face o evaluare preliminară a funcţiei de pilot automat la modelele Y, X, S şi 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021.
"S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului", a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului.
Citește și: Romaniacs 2021: Hot hard-enduro, trei titluri și femeia fantastică
Investigaţia "va evalua tehnologiile şi metodele folosite pentru a monitoriza, asista şi exercita modul în care conduce şoferul care utilizează funcţia de pilot automat", a informat NHTSA.
Această funcţie este în mod frecvent utilizată greşit de şoferii Tesla, care au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului . Recomandările oficiale ale Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.
Acţiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut luni cu 2% înainte de deschiderea şedinţei Burse de la New York.