VIDEO Best Electric Car in Romania 2022 este Renault Megane E-Tech Electric

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.05.2022 - 20:15
Best Electric Car in Romania 2022 este Renault Megane E-Tech Electric / Foto: Bogdan Para
Clasament Best Electric Car in Romania 2022
Votul cititorilor în cadrul Best Electric Car in Romania 2022
Best Electric Car in Romania 2022 este Renault Megane E-Tech Electric / Foto: Bogdan Para

Renault Megane E-Tech Electric a fost votat „Best Electric Car in Romania 2022” de juriul specializat format din 14 jurnaliști auto cu experiență vastă. Premiul de popularitate, obținut în urma voturilor pasionaților pe plarforma concursului, a fost obținut de Ford Mustang Mach-E

SHARE

Au fost nominalizate 16 modele noi electrice care au întrunit criteriile de eligibilitate (modelele lansate în ultimul an, după data de 1 martie 2021, și care sunt disponibile la vânzare pe piața românească, alături de facelift-uri importante, care au presupus, eventual, și schimbarea capacității bateriei.

Șapte dintre ele au intrat în finală: Audi Q4 e-tron/Q4 Sportback e-tron, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6, EQS de la Mercedes-EQ, Renault Megane E-Tech Electric și Tesla Model Y.

În urma unei sesiuni de teste fizice, pe o distanță de peste 700 de kilometri, pe traseul București - Brașov - Sibiu - Păltiniș - București, juriul a notat avantajele și dezavantajele fiecărui model, într-o amplă varietate de condiții, iar Renault Megane E-Tech Electric a câștigat titlul „Best Electric Car in Romania 2022”, cu un scor de 116 puncte. Lupta a fost destul de strânsă, pe locul doi clasându-se Kia EV6 (99 de puncte), la o distanță de doar 17 puncte. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului a urcat BMW iX, cu 66 de puncte.

Clasament Best Electric Car in Romania 2022

 
„Fiecare dintre cele șapte finaliste Best Electric Car in Romania 2022 se numără printre liderii clasei sale. Iar, ca să fie clar din capul locului, jurizarea nu este comparativă. Nu pot fi comparate „mere” cu „pere”. Eu am notat fiecare model în funcție de „cât de mașină este”, nu cât de gadget, în raport cu conceptele de libertate de mișcare și plăcere de a conduce cizelate de automobilele termice de-a lungul a mai bine de 100 de ani. Iar un factor „greu” a fost și prețul, altfel i-aș fi dat, emoțional, 10 puncte Mercedes-ului EQS. „Podiumul” meu este Kia EV6, BMW iX și Renault Megane E-Tech.

Fiecare model este un „game changer” în segmentul din care face parte. Dar Kia EV6 oferă cel mai echilibrat raport performanțe/autonomie/spațiu/preț. Altfel, nu am nimic cu Tesla Model Y, chiar dacă am plasat-o pe ultimul loc. Problema ei este că, din punctul meu de vedere, este prea mult gadget și prea puțin mașină”, a scris subsemnatul în nota de fundamentare a votului pentru „Best Electric Car in Romania 2022”. Voturile și părerile celorlalți membri ai juriului le găsiți pe site-ul concursului.

Ford Mustang Mach-E a primit premiul de popularitate, Suceava, titlul de Best Electric City

Premierea ”Best Electric Car in Romania 2022” a avut loc într-un cadru oficial, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența reprezentanților media din București și din țară.

Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat și acordat Municipiului Suceava premiul „Best Electric City”, care recunoaște cel mai dezvoltat oraș la nivelul implementării publice a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice.

“Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus.

Prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus, finanțate de Administrația Fondului de Mediu, ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Pentru că ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, sustinem oferirea unui premiu pentru administrațiile locale care se implică și investesc în infrastructura atât de necesară pentru dezvoltarea mobilității electrice în România”, a declarat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Titlul „Best Electric City” obținut de municipiul Suceava a fost primit de Ovidiu Milici, consilier al Primarului Municipiului Suceava. Acesta a declarat că „este o onoare pentru mine să ridic acest premiu, în numele Sucevei și sucevenilor. Acest premiu este o reconfirmare a faptului că, la capitolul transport ecologic, Suceava este un exemplu de bună practică. O dovedesc faptele: astăzi, pe străzile și bulevardele din Suceava circulă o flotă de 40 de autobuze și microbuze electrice. Vreau să cred că, în luna septembrie, când vor veni încă 14 autobuze electrice, Suceava va fi primul oraș reședință de județ din țară cu transport public 100% ecologic.

Pe de altă parte, din punct de vedere al infrastructurii de încărcare în Suceava, există la acest moment 28 de stații de încărcare și alte 7 stații vor fi funcționale până la finalul acestui an. De altfel, administrația suceveană încurajează și stimulează achiziționarea de mașini electrice și prin alte facilități, precum 5 ani de încărcare gratuită la stațiile Primăriei, zero taxe și impozite și loc de parcare gratuit. Încă o dată, vă mulțumesc pentru premiu și vă asigur că vom continua la fel de alert proiectele locale în domeniul electrificării transportului!”.

Și anul acesta publicul titlurilor media participante la această competiție, printre care și Newsweek Romania, a putut vota modelul preferat în cadrul unei secțiuni speciale, „Votul Cititorilor”, de pe site-ul bestelectriccar.ro. La această secțiune s-a impus modelul Ford Mustang Mach-E, cu 21.61% din voturi, urmat de Renault Megane E-Tech Electric, cu 18,98%, și Tesla Model Y, cu 14,92%.

Votul cititorilor în cadrul Best Electric Car in Romania 2022

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te