Best Electric Car in Romania 2022: Juriul specializat a desemnat cele 7 mașini care merg în finală

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 30.03.2022 - 14:52
Best Electric Car in Romania 2022: Juriul specializat a desemnat cele 7 mașini care merg în finală. / Foto: bestelectriccar.ro

Juriul specializat al „Best Electric in Car in Romania”, format din 14 jurnaliști auto cu experiență vastă, a desemnat cele șapte mașini 100% electrice care intră în luptă pentru titlul din 2022.

SHARE

Membrii juriului au ales prin vot cele șapte finaliste Best Electric Car 2022 în România dintr-o listă inițială cu 16 de modele care au întrunit criteriile de eligibilitate – să fie lansate pe piață după data de 1 martie 2020 (inclusiv facelift-urile) și să fie disponibile la vânzare în showroom-urile din România. 

Finalistele Best Electric Car in Romania 2022 sunt, în ordine alfabetică, Audi Q4 e-tron/Q4 Sportback e-tron, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6, Mercedes EQS, Renault Megane E-Tech Electric și Tesla Model Y. 

Cele 16 de modele eligible în acest an au fost Audi Q4 e-tron/Q4 Sportback e-tron, BMW i4, BMW iX, Dacia Spring, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia e-Soul, Kia EV6, Mercedes EQB, Mercedes EQS, Renault Megane E-Tech Electric, Skywell ET5, Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 GTX, Volkswagen ID.5 și Volvo XC40 Recharge.

VOTEAZĂ mașina 100% electrică preferată pentru Premiul de Popularitate 2022

Juriul „Best Electric Car in Romania” este format din jurnalisti cu experiență de la cele mai importante publicații de profil din România, precum Auto Motor și Sport, AutoExpert, 4x4 Adventure, Eco Wheels, Auto Test, Autocritica.ro, 0-100.ro, Turații.ro și LifeNews.ro.

Revista Newsweek România este singura publicație generalistă invitată să facă parte din juriul „Best Electric Car in România”.

„Best Electric Car promovează, înainte de orice, mobilitatea curată, iar aceasta coincide cu misiunea Vitesco Technologies. Ne alăturăm ca partener și ne bucuram că în acest an putem avea echipa Best Electric Car în vizită în locațiile noastre din Brașov și Sibiu. Electrificarea este o călătorie fascinantă, la care suntem mândri să contribuim”, a declarat Cristian Mihaly – Country Head Vitesco Technologies Romania.

“Într-o lume aflată în continuă schimbare, întreaga echipă Arval Romania se adaptează constant la nevoile clienților și la dinamica pieței auto pentru a maximiza impactul acțiunilor întreprinse. Parteneriatul cu Best Electric Car îmbrățișează aceste principii și se dorește a fi unul de lungă durată, având în vedere dezvoltarea segmentului vehiculelor electrificate din ultimii ani, totul combinat cu nevoia de mobilitate sustenabilă. Discutăm aici nu doar de un trend ci de o realitate la care trebuie să participăm cu totii, iar Arval va continua să sustină în mod activ această călătorie către un viitor mai bun,” a precizat și Roxana Lupescu, General Manager, Arval Service Lease Romania.

Citește și: STUDIU Mașinile electrice „mănâncă” cu 20% mai repede anvelopele clasice

Finala Best Electric Car 2022 în România, pe traseul București - Brașov - Sibiu și retur

Competiția Best Electric Car in Romania a debutat anul trecut (premiul 2021 a fost luat de Skoda Enyaq iV), ca răspuns natural  la schimbările profunde din industria auto, axată acum pe migrarea rapidă către propulsia electrică. În condițiile în care sunt tot mai multe mașini electrice lansate în fiecare an, Best Electric Car își propune să premieze cele mai bune și relevante modele EV pentru piața din România, dar și să sublinieze responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi pentru o lume mai curată.

Anul acesta, formatul competiției a fost regândit, pentru a include, pe lângă premierea celor mai noi modele electrice disponibile în România, și aspecte conexe, legate de infrastructura de încărcare și tehnologiile dezvoltate de marile companii chiar în țara noastră.

Citește și: ANALIZĂ Piața auto în 2021 - Cele mai vândute mașini din perioada pandemiei COVID în fiecare segment

Cele 7 finaliste vor fi testate de juriul format exclusiv din 14 profesioniști în jurnalismul auto, care acoperă toate titlurile relevante din domeniu, în toate formele de comunicare (TV, print, online, social media), pe parcursul a trei zile, timp în care vor fi evaluate nu doar mașinile, ci și capacitățile lor de a folosi cât mai eficient infrastructura de încărcare din mai multe orașe.

Traseul de test din acest an acoperă o distanță mult mai mare decât anul trecut, pe ruta București - Brașov - Sibiu și retur (cca. 600 de kilometri). 

La fel ca la prima ediție, pe lângă marele premiu - Best Electric Car in Romania - și în 2022, publicul își poate vota modelul favorit, în cadrul Premiului de Popularitate.

De asemenea, competiția Best Electric Car in Romania dezvoltă în acest an parteneriatul început anul trecut cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și va acorda, în premieră, premiul Best Electric City in Romania, pentru cel mai prietenos oraș cu mașinile electrice, din punct de vedere al infrastructurii de încărcare.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te