VIDEO Prima mașină electrică „românească” poate fi condusă fără permis la 16 ani. Autonomie: 170 km

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.05.2023 - 17:10
Allview Auto, prima mașină electrică „românească” ce poate fi condusă fără permis, de la 16 ani - Foto: visualev.ro

Lumea mașinilor electrice ajunge, ușor, ușor, ca cea a gadget-urilor, unde aproape oricine își poate lipi logo-ul pe o gamă de produse comandată în China. Visual Fan, compania din Brașov aflată în spatele brandului Allview, a anunțat intrarea pe piața auto cu Allview Auto.

SHARE

Compania românească Visual Fan a intrat pe piața din România în anul 2002 comercializând televizoare și DVD playere sub brandul „Allview”. În anul 2006, a lansat primul brand local de televizoare LCD, de exemplu, iar din 2008 a pătruns și pe piața smartphone-urilor. 

În anul 2017, Allview a lansat primul telefon gândit 100% de o echipă românească. Apoi, a continuat dezvoltarea portofoliului de produse, devenind primul brand local din SE Europei care deține un parteneriat direct cu Google Android TV. 

Citește și: Un român își vinde mașina electrică după un an: Autonomie scăzută iarna, extraurban mai bine nu

Allview Auto, prima mașină electrică „românească” ce poate fi condusă fără permis. Autonomie, până la 170 km

La Bucharest Tech Week 2023, Visual Fan a anunțat intrarea pe piața auto cu mașina electrică Allview Auto, un cvadriciclu, de fapt, ce poate fi condus fără permis de la vârsta de 16 ani. 

Deocamdată, nu au fost comunicate datele tehnice sau performanțele primei mașini electrice „românești” ce poate fi condusă fără permis.

Se știe doar că Allview Aut va dispune de aer condiționat, media display de 10,25 inch MultiTouch, închidere centralizată cu telecomandă pe cheie, sistem de camere video 360° și ABS.

În ceea ce privește autonomia cvadriciclului Allview Auto, producătorul anunță că mașinuța va putea parcurge până la  170 de kilometri cu un plin de curent. 

Citește și: FOTO Țeapă în service? Reparație de 40.000 €, la o mașină electrică lovită ușor în spate

Allview Auto, o mașinuță chinezească rebranduită

Allview Auto este, de fapt, un model chinezesc BAW Yuanbao rebranduit. Mașinuța lansată pe piața din China în 2022 și produsă de Beijing Automobile Works are 3,16 metri lungime, 1,49 metri lățime și o înălțime de 1,58 metri. În comparație, Dacia Spring are 3,73 metri lungime. 

Cum firma românească a anunțat o autonomie de până la 170 de kilometri pentru Allview Auto, înseamnă că cvadriciclul 100% electric e versiunea de top a modelului BAW Yuanbao, care dispune de un motor electric de 27 de cai putere ce antrenează roțile spate și de o baterie cu o capacitate de 13,6 kWh. 

În China, prețul unei mașinuțe electrice BAW Yuanbao pornește de la circa 5.300 de dolari, conform carnewschina.com.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te