VIDEO Dăncilă, o nouă gafă: „Victemele” violenței domestice

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.03.2019 - 17:01
Viorica Dăncilă, alături de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, și Grațiela Drăghici, șefa ANES. Sursa: Guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă a gafat din nou într-un discurs public, de data aceasta la semnarea unui proiect care ar trebui să ajute victimele violenței domestice.

SHARE

Dăncilă a vorbit despre „victemele” violenței domestice, la semnarea protocolului între Guvern, Ministerul Fondurilor Europene și Agenția Națională de Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), pentru proiectul „Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”.

Citește și: VIDEO: Viorica Dăncilă inventează cuvinte și sprijină „combaterea Holocaustului”

„Este un semnal puternic, totodată, că violența în familia nu este tolerată, iar atunci când ea apare este important ca victimele să știe că nu sunt singure și că pot sprijinite să revină la o viață normală. (...) Combaterea violenței în familie și sprijinirea victemelor sunt imperative”, a spus Dăncilă.

(Ascultați de la minutul 12.00.)

Ministrul Fondurilor Europene şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei si Bărbaţi, Graţiela Drăghici, au semnat, luni, contractul de finanţare a Proiectului ”VENUS – împreună pentru o viaţă în siguranţă”. 

Citește și: Viorica Dăncilă: România a „devastat” state puternice

Proiectul „Venus” presupune crearea unei rețele cu 42 de locuințe protejate pentru victimele violenței domestice și va costa 11 milioane de euro, potrivit ANES. Deși pe site-ul Agenției pentru Egalitate de Șanse durata proiectului era patru ani și ar fi trebuit să înceapă în 2017, Rovana Plumb a precizat că va fi implementat în 48 de luni, de acum înainte. 

Citește și: Inutil: Firea vrea să plătească chiria femeilor abuzate, deși legea îi scoate pe agresori din casă

Grațiela Drăghici și Viorica Dăncilă se îmbrățișează și se sărută pe obraji, după discursul premierului. 

Șefa ANES, Grațiela Drăghici, s-a „remarcat”, la rândul ei, printr-o gafă, la preluarea mandatului: a spus că femeile pot fi motostivuitoare (motostivuitorul este o mașină). Ulterior, Drăghici a spus că, din grabă, în loc de „o femeie poate fi pe motostivuitor” a spus „o femeie poate fi motostivuitor”. 

„Avem încă în România meserii masculinizante și meserii feminizante. Ați văzut, vedem pe televizoare femeile de servici din România. De ce este feminizantă? De ce n-avem om de servici? De ce avem muncitori de pe șantiere sau muncitorul cutare, de ce n-avem muncitoarea de pe șantier? Nu este exemplu. Motostivuitorul, ce vreți dumneavoastră, tractorist”, a declarat Grațiela Drăghici, la ProTv.  

În 2018, în România au fost înregistrate 1.637 de victime ale violenței domestice, din care 702 copii, potrivit Ministerului Public. În 2017, au murit 46 de femei, 26 de bărbați și 12 copii, în urma violențelor comise asupra lor de foști sau actuali parteneri sau alți membri ai familiei.

Citește și: Violența în familie, la început de an: 150 de ordine provizorii de protecție, în doar 10 zile

Sursa: Ministerul Public

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te