VIDEO Al șaselea accident la Pasajul Unirii de la reabilitare: un mort, 21 de răniți, niciun vinovat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.12.2022 - 18:04

Accidentul de astăzi, în urma căruia a murit o persoană, iar alte 21 sunt rănite, este al șaselea de când s-au încheiat lucrările de reablitare la Pasajul Unirii, realizate de Primăria Sectorului 4. Cu toate măsurile luate, tragedia nu a putut fi evitată.

SHARE

Accidentul de astăzi a avut loc chiar în dreptul unei porți de presemnalizare a pasajului, motată tocmai pentru a preveni intrarea autovehiculelor mai înalte de 3.5 metri în Pasajul Unirii.

Din motive încă necunoscute, autocarul cu turiști greci a agățat acest presemnalizator care a căzut pe mașină, mai mulți turiști fiind striviți de plafonul care s-a turtit peste ei. 

Echipele de descarcerare au intervenit rapid, dar cu toate eforturile, un bărbat de 50 de ani a murit la spital, o altă persoană se află în stare gravă, iar alți 20 de pasageri sunt răniți.

Accidentele de la Unirii

Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lunii septembrie, iar de atunci, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie chiar în pasaj

În primele două zile de la inaugurare, două autocare s-au blocat în indicatorul pus înainte de intrarea în pasajul Unirii, care arată înălțimea maxim admisă.

La 8 septembrie, Pasajul Unirii a fost blocat de un TIR care a acroșat limitatorul de înălțime pe care l-a distrus.

La 10 septembrie, după ce limitatorul abia fusese înlocuit, un autocar a rămas înțepenit în el cu aparatul de aer condiționat.

La 21 septembrie un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din Bucureşti, după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime şi a forţat trecerea prin tunel, deteriorând plafonul.

Prefectul Capitalei nu-și dă seama cine e de vină

Prefectul Capitalei spus că toate semnalizatoarele respectă toate normele și nu își dă seama de ce au loc aceste accidente.

”Este un semn de întrebare și pentru mine, nu numai de astăzi, ci și despre întâmplările anterioare. Au fost luate toate măsurile de la primele incidente, au fost consultați toți specialiștii, s-au făcut verificări cu privire la înălțimea la modul în care este amplasat acest presemnalizator, s-a mai montat încă un presemnalizator care se afla la 40-50 de metri mai sus, care este dintr-un material mai lejer, și nu știu care este cauza pentru care autocarul nu a oprit la primul presemnalizator pentru că primul are o înălțime și mai mică. Ele sunt montate tocmai pentru a-i atenționa pe șoferi să nu se ajungă la lucruri mai grave”, a declarat Toni Greblă.

Un efectuat luna trecută de specialiștii Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) la Pasajul Uniri nu a găsit nicio neregulă în privința lucrărilor efectuate. 

Lucrările de reabilitare au costat 12 milioane de euro

Lucrările de punere în siguranță a pasajului au început pe 19 iunie, au durat două luni și jumătate și au costat 12 milioane de euro, bani asigurați de Primăria Sectorului 4.

Ce lucrări s-au făcut: izolarea infiltrațiilor de la nivelul părții carosabile, punerea în siguranță a pereților, au fost eliminate părțile arhitecturare care puteau să cadă, au fost umplute fisurile din pereți cu mortare speciale, pereții a au fost placați cu aproximativ 3000 de panouri metalice, s-au înlocuit rețelele edilitare, s-a montat un nou sistem de supraveghere video și s-a montat un sistem de ventilație performant, conceput special pentru aerisirea tunelurilor rutiere, compus din 60 de ventilatoare, care au două funcțiuni - se activează când nivelul noxelor devine ridicat și, în caz de incendiu, se activează ca fumul să fie scos din tunel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te