VIDEO 13 km de pe Autostrada Sibiu - Pitești, gata în 2022. Când se deschid celelalte sectoare

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.08.2022 - 08:08
Autostrada Sibiu-Pitești - Foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

Primii km din autostrada Sibiu- Pitești, pe tronsonul Sibiu-Boița, vor fi dați în folosință în luna decembrie 2022. Șoferii mai au câteva luni de așteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Șelimbăr.

SHARE

Deși termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% și au toate șansele să inaugureze lotul în decembrie.

Citește și: FOTO Curtată de Becali și Botezatu, Dana Săvuică s-a întors la prima iubire din urmă cu 30 de ani

Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârșit de noiembrie, însă probabil își vor calcula pașii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract.

Citește și: Firea vrea ca 40% dintre candidații la șefia instituțiilor publice să fie femei

Cei 13,17 km dintre Sibiu (Șelimbăr) și Boița sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi dați în trafic în acest an. Alături de ei, pe 21 aprilie și 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balș-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură. 

Pe primii 13,17 kilometri dintre Sibiu și Boița cei de la PORR se mișcă bine și sunt șanse maxime să circulăm pe aici la sfârșitul acestui an. Același antreprenor austriac tocmai a depus PAC (Proiect pentru Autorizarea lucrărilor de Construire) pe Tigveni-Curtea de Argeș (9,86 km) și putem vedea primele utilaje în teren la finalul lui 2022 dacă se emite rapid autorizația de construire. Termenul contractual de execuție este de 44 luni.

Citește și: Apa de pe Terra, de origine extraterestră. Cum a ajuns pe Pământ și ce spun cercetătorii

Pe Curtea de Argeș-Pitești (30,35 km) italienii de la WeBuild ne-au dezamăgit în ultimele luni și îi așteptăm să își respecte blazonul, să rezolve situația terasamentelor și să accelereze ritmul ca să termine lotul în 2025.

Cei 122,11 kilometri ai Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești au acum constructori de la un capăt la altul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.