Firea vrea ca 40% dintre candidații la șefia instituțiilor publice să fie femei

DE Alin Crișan | 16.08.2022 - 20:22
Gabriela Firea - Foto: Profimedia

Ministrul Familiei a anunţat un pachet de proiecte noi care vizează printre altele, sprijinirea familiilor numeroase cu 3 sau mai mulţi copii, îmbunătăţirea vieţii copiilor care trăiesc în medii defavorizate, sau asigurarea egalităţii de şanse pentru femei.

SHARE

”O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice, astfel încât din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul. 

Citește și: Apa de pe Terra, de origine extraterestră. Cum a ajuns pe Pământ și ce spun cercetătorii

Firea a mai arătat că se spune că femeile sunt bune la domeniul executiv, dar crede că sunt extrem de capabile şi pentru funcţii de conducere. 

”De aceea, cred că instiutţiile stratului trebuie să fie primele care dau un astfel de exemplă, că le susţin pe femei, că le apreciază şi le promovează”, a mai declarat Gabriela Firea, arătând că este convinsă că acestea nu doresc să fie discrminate pozitiv, dar încă există multe bariere de gen, în întreprinderi de stat şi corporaţii. 

Citește și: VIDEO SUA își reconfirmă supremația față de ruși și chinezi: A testat racheta care parcurge 6.000 km

Mnistrul Familiei a mai afirmat că trebuie să ne aliniem la regulile de bun simţ şi la standardele europene. 

”Sper ca în cel mai scurt timp acest proiect să fie finalizat”, a completat Gabriela Firea. 

Ministrul Familiei a mai spus că lucrează la un proiect care este o noutate pentru România. ”Sunt declaraţii foarte frumoase privind susţinerea familiilor numeroase, a familiilor cu trei sau mai mulţi copii, dar la modul concret cu este recunoscută ca şi termen administrativ ideea de familie numeroasă. 

Citește și: Marcel Ciolacu: Măsura compensării cu 50 de bani a prețului combustibilului nu mai este necesară

Firea a arătat că a stabilit să susţină un proiect prin care aceste familii să fie în primul rând recunoscute ca fiind familii numeroase. 

”Un prim pas ar fi acela ar acordării unui card, un card care să fie susţinut de anumite reduceri şi deduceri, în beneficiul familiilor numeroase”, a mai spus Gabriela Firea, potrivit news.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.