Ucigașul lui Aly Sadoveanu a fugit în Mexic. Sute de români au fost blocați pe aeroportul Cancun

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 04.02.2021 - 15:12
Momentul în care asasinul Florin Răducanu a fost dat în urmărire coincide cu cle în care românilor nu li s-a mai permis intrarea în Mexic Foto: Facebook
Momentul în care asasinul Florin Răducanu a fost dat în urmărire coincide cu cle în care românilor nu li s-a mai permis intrarea în Mexic Foto; Facebook
Români pe aeroportul din CancunFoto:theclevelandamericam.com
Florian Tudor, zis Rechinul Foto: riseproject.ro

Peste 200 de români sunt blocați pe aeroporturi în Mexic, dintre care 114 în Cancun, iar momentul interzicerii accesului lor în țară vine la scurt timp după ce poliția americană a anunțat că ucigașul lui Aly Sadoveanu, Florin Răducanu (37 de ani) a fugit în Mexic.

SHARE

Excsul de zel al autorităților din Mexic poate fi pus și pe seama faptului că Departamentul de Poliție din Anaheim, California (SUA) a anunțat că s-a emis un mandat de arestare, însoțit de o recompensă de un milion de dolari, și au cerut ajutorul cetățenilor pentru a-l găsi pe ucigaș.  

Citește și

Cum au scăpat frații luptători Preda după ce au provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor

Potrivit poliției americane, după asasinat, Florin Răducanu a fugit în Mexic. 

Florin Răducanu, zis Călăul, la împușcat în cap pe partenerul său de infracțiuni, Aly Sadoveanu pe 24 ianuarie. Apoi, Poliția din Anaheim a comunicat, pe 27 ianuarie, că ucigașul a fugit în Mexic. 

Începând din data de 29 ianuarie au început să fie semnalate și cazurile a zeci de români cărora nu li s-a permis intrarea în Mexic, cu toate că mergeau acolo în scop turistic.

După controale amănunțite, unora li s-a permis accesul, dar cei mai mulți dintre români au fost blocați pe aerport, iar autoritățile le-au confiscat telefoanele mobile și tabletele, lăsându-i fără mijloace de comunicare. Câțiva au reușit să-și ascundă telefoane și au putut transmite în țară ce se întâmplă pe aeroporturile mexicane. 

Citește și

Interlopul Nelson Mondialu se poate angaja la stat. Are cazier curat. Totul, în secret

Români pe aeroportul din Cancun Foto:theclevelandamericam.com

 

Cum a speriat "Rechinu" Mexicul

Acum doi ani erau dezvăluite infracțiunile spectaculoase coordonate de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinu, în Mexic, acesta avându-și baza chiar în Cancun. Sub aparenţa unui specialist în instalarea şi mentenanţa bancomatelor, interlopul şi-a construit, timp de şapte ani, o adevărată reţea axată, în principal, pe clonarea cardurilor turiştilor.

Florian Tudor, zis Rechinul Foto: riseproject.ro

În urma audierii unuia dintre suspecţi, acesta le-a declarat că au existat luni în care gruparea infracţională colecta chiar şi 20 de milioane de dolari în urma infracţiunilor bancare.

Citește și

Forțate să transporte droguri în vagin, puse să mânânce bani și violate. Ororile clanului Săndulache

Imediat ce obțineau informațiile conturilor, cardurile clonate erau înmânate membrilor grupării al căror rol era să plece în Statele Unite, India, Paraguay și Indonezia, unde le foloseau pentru a goli, într-o clipă, conturile. Din toate destinațiile, banii erau trimiși în România, mai exact în Craiova, unde familiile celor implicați îi investeau în case și mașini de lux sau, pur și simplu, îi îngropau.

Agenții FBI au descoperit că, pe lângă banii câștigați din clonarea cardurilor, gruparea îi ajuta pe românii care nu aveau acte în regulă să treacă granița dintre Mexic și Statele Unite, unde cereau azil.

Citește și

Experimentele paranormale ale rușilor, precum mișcarea obiectelor cu puterea minții, spionate de CIA

Rechinul a ordonat execuția unui fost asociat, la fel ca în cazul "Sadoveanu"

Cu banii obținuţi din infracțiuni, Rechinu şi-ar construit un imperiu imobiliar la Craiova, Cancun şi în Brazilia. Avea două imobile de apartamente de 27-28 etaje pe plaja din Cancun, a cumpărat terenuri în Brazilia şi ar ridicat două blocuri de locuinţe în Craiova. Tot aici intenţiona să construiască un hotel.   

Interlopul este acuzat și pentru că ar fi comandat asasinarea unui fost bodyguard al său, Sorinel Marcu. Acesta a fost împuşcat în cap de un mexican, pe 11 iunie 2018, pe când era la volanul maşinii sale, în Cancun.  

Citește și

Urmăriții internațional Duduianu, Preda, Sadoveanu teorizează fără nicio problemă Anglia și America

Eforturi diplomatice, dar fără niciun răspuns din parte Mexicului

Ministrul Bogdan Aurescu a adus la cunoștința omologului mexican situația cetățenilor români cărora nu li s-a permis accesul în Mexic și care încă așteaptă repatrierea, inclusiv familii cu copii, fiind obligați să aștepte în condiții improprii, în mod special cei 114 cetățeni români care la ora actuală se află pe Aeroportul Internațional din Cancun, denunțând modul în care aceștia sunt tratați de către autoritățile mexicane de pe aeroport. A evidențiat că numai prin eforturile susținute ale Ambasadei României în Mexic și ale consulului onorific al României la Cancun au putut fi asigurate alimente și apă pentru aceste persoane.

Citește și

TENSIUNI MAE a emis atenționare de călătorie în Mexic. 200 români, reținuți în aeroporturi

Însărcinatul cu afaceri ad-interim al României în Mexic se află la Aeroportul Internațional din Cancun pentru a acorda asistență la fața locului cetățenilor români aflați în așteptarea curselor de retur.

Ministrul relaţiilor externe al Statelor Unite Mexicane, Marcelo Ebrard Casaubón, a confirmat faptul că autoritățile mexicane centrale sunt sesizate cu privire la situația prezentată și a dat asigurări că, la momentul discuției, MAE mexican depune eforturi în scopul clarificării situației cetățenilor români blocați pe Aeroportul Internațional din Cancun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te