Experimentele paranormale ale rușilor, precum mișcarea obiectelor cu puterea minții, spionate de CIA

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.02.2021 - 10:45
Foto: pexels.com

CIA supraveghea, în 1991, doi oameni de știință ruși care făceau experimente prin care încercau să obțină informații prin telepatie sau să miște obiecte doar cu puterea minții, conform unui document recent declasificat din arhiva agenției americane de spionaj.

SHARE

Documentul, citat de The Guardian, descrie tehnicile încercate de ruși și cum își perfecționau ei metodele.

Documentul a fost publicat de Black Vault, un site american privat care conţine cea mai mare arhivă de documente clasificate ale instituţiilor guvernamentale din SUA.

Citește și

Cum au scăpat frații luptători Preda după ce au provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor

Nu este clar la ce a folosit documentul desecretizat, dar în el sunt detaliate cercetările bizare a doi oameni de știință ruși care făceau experimente paranormale în anii ’80.

Documentul poate fi consultat aici: Document CIA Experimente Extrasenzoriale

Metode de concentrare a energiei psihice

Despre unul dintre ei, Konstantin Buteyko, documentul arată că „și-a perfecționat” tehnica făcând experimente în care așeza un voluntar în mijlocul unei încăperi care avea amplasate două oglinzi concave opuse, de o parte și de alta a camerei. Potrivit documentului, cercetătorii credeau că „oglinzile focalizează energia psihică”.

Un medic specialist „se concentra să transmită energie psihică unui pacient și, în același timp, să simtă pe cale empatică durerile pacientului”, în încercarea de a-i „transmite bioenergie” acestuia, care să-l ajute să controleze sau chiar să vindece diferite afecțiuni, de la astm la boli de inimă.

Citește și

Recompensă de un milion de dolari pe capul călăului care l-a împușcat în cap pe Aly Sadoveanu

CIA a mai notat că institutul de cercetare la care lucra Buteyko a primit 450.000 de ruble pentru a cerceta efectul Agentului Portocaliu (Agent Orange), un ierbicid folosit ca armă chimică, asupra sistemului imunitar al omului. În 1987 și 1988, aproximativ 3.000 de pacienți au urmat un „tratament medical neconvențional” în cadrul institutului, inclusiv „folosirea de metode psihice”.

Imagini transmise prin telepatie

Un al doilea cercetător, Vlail Kaznacheev, a fost descris ca o „autoritate binecunoscută în tehnici extrasenzoriale”, care a condus experimente în care voluntarii „au încercat să transmită de la unul la altul imagini ale unor forme geometrice, pătrate sau cercuri”.

Citește și

Până la ce vârstă vor folosi Italia și Germania vaccinul AstraZeneca. Care este motivul

John Greenewald, fondatorul Black Vault, a scris că documentul i-a fost transmis în noiembrie 2020, după ce a făcut o cerere la Agenția de Informații a Departamentului Apărării să-i fie comunicate documente privind experimente de percepție extrasenzorială (ESP).

Unele documente au rămas clasificate

Inițial, i s-a răspuns că dosarele CIA privind acest fenomen erau clasificate, dar, după ce Greenewald a contestat decizia, agenția a declasificat unul dintre documente și l-a făcut public. Într-o scrisoare către Greenewald, CIA a menționat că unul dintre documentele despre ESP trebuie să rămână clasificat.

Citește și

EXCLUSIV Raportul în secțiile ATI după Piatra Neamț: fără apă pentru incendii, fără prize de oxigen

Experimentele de percepție extrasenzorială au fost obiectul fascinației și al cercetărilor atât în Rusia, cât și și în Statele Unite, însă dacă ele constituie un fenomen real sau nu este încă subiectul unei dezbateri vii în cercurile științifice, conform Digi24.ro .

Citește și

Legătura dintre uciderea lui Emi Pian și execuția lui Aly Sadoveanu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te