Tatăl lui Luis Díaz de la Liverpool a fost răpit de bărbați aflați pe motociclete. Care e recompensa

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.11.2023 - 13:59
Poliția columbiană a oferit o recompensă pentru informațiile care ar duce la descoperirea răpitorilor Foto: profimediaimages.ro

Tatăl fotbalistului Luis Díaz de la Liverpool, Luis Manuel Díaz, şi soţia sa, Cilenis Marulanda, care a fost eliberată între timp, au fost răpiţi pe 28 octombrie, în nord-estul Columbiei, de bărbaţi aflaţi pe motociclete, potrivit BBC.

SHARE

Guvernul columbian afirmă că tatăl fotbalistului Luis Díaz, de la Liverpool, a fost răpit, sub amenințarea armei, de rebelii de stânga din Armata de Eliberare Națională (ELN).

„Ştim, în mod oficial, că răpirea a fost efectuată de o unitate aparţinând ELN (Armata de Eliberare Naţională)”, a precizat joi într-un comunicat. ELN este ultima grupare de gherilă încă activă în Columbia, potrivit AFP.

Tatăl lui Luis Díaz de la Liverpool a fost răpit de bărbați aflați pe motociclete. Care e recompensa

Potrivit unui apropiat al familiei, părinții starului de la Liverpool au fost răpiți în apropierea unei benzinării, în timp ce se întorceau acasă, de la niște rude.

„În apropiere de o benzinărie au venit 4 persoane pe motociclete. Ei i-au amenințat și i-au pus pe cei doi (n.r. pe părinții lui Luis Díaz) să se urce într-un vehicul. Doi dintre atacatori s-au aflat în aceeași mașină cu Luis Manuel și Cilenis, în timp ce ceilalți i-au urmărit, pe motociclete. S-au îndreptat către zona rurală.”, a transmis cel mai bun prieten al tatălui lui Luis Díaz.

Mama jucătorului a fost lăsată de răpitori într-o mașină, în timp ce poliția se apropia, dar oamenii înarmați l-au târât pe tatăl său.

Sute de polițiști și soldați au fost desfășurați pentru a-l elibera.

Poliția și-a concentrat căutările în Serranía del Perijá, o zonă muntoasă, situată la granița dintre Columbia și Venezuela.

Au găsit două motociclete și o mașină despre care se crede că au fost folosite în timpul răpirii, dar nu au reușit încă să afle unde se află Luis Manuel Díaz.

Poliția columbiană oferă o recompensă de 200 de milioane de pesos, aproximativ 49.000 de dolari pentru orice informație care să ajute la prinderea răpitorilor.

În declarația sa, șeful delegației guvernamentale care negociază cu ELN, Otty Patiño, a cerut "eliberarea imediată a lui Luis Manuel Díaz.

"Reamintim ELN că răpirile sunt acte criminale, care încalcă dreptul umanitar internațional și că este de datoria lor (a ELN), ca parte a actualului proces de pace, nu numai să nu se mai implice în răpiri, ci și să le elimine pentru totdeauna", se arată în declarație.

ELN este principala grupare de gherilă rămasă activă în Columbia. Luptă împotriva statului din 1964 și are aproximativ 2.500 de membri.

Este cel mai activ în regiunea de frontieră cu Venezuela, unde locuiesc Luis Manuel Díaz și soția sa, Cilenis Marulanda.

Mesajul FC Liverpool

„Liverpool Football Club poate confirma că este la curent cu o situaţie în curs de desfăşurare, care implică familia lui Luis Díaz în Columbia. Sperăm din tot sufletul ca această problemă să fie rezolvată în siguranţă şi cât mai curând posibil. Între timp, binele jucătorului va continua să fie prioritatea noastră imediată”, au transmis oficialii cormoranilor, prin intermediul site-ului oficial.

Luis Díaz a ajuns la Liverpool la începutul anului trecut, de la FC Porto, în schimbul sumei de 47 de milioane de euro. De când a ajuns pe Anfield, jucătorul de 26 de ani a adunat 58 de partide pentru echipa pregătită de Jurgen Klopp, în care a marcat 14 goluri și a oferit 9 pase decisive.

În momentul de față este cotat la suma de 75 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te