VIDEO Speranța Cliseru: Dragnea și Carmen Dan au mințit în legătură cu 10 august

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.08.2018 - 20:37

Un bucureștean care a surprins mașina Prefecturii București parcată pe trecerea de pietoni a luat-o la întrebări pe Speranța Cliseru, aflată la o terasă din apropiere. Când s-a ajuns la violențele din 10 august, prefectul Capitalei a aruncat vina pe Dragnea și Carmen Dan.

SHARE

Update: Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, anunță că va depune o plângere penală pentru amenințare și ultraj pe numele cetățeanului care a filmat-o.

 Astăzi s-a întâmplat un fapt de o gravitate extremă : în timp ce mă aflam la o întâlnire privată, am fost urmărită și hărțuită de o persoană necunoscută, care mi-a adresat mai multe întrebări acuzatoare, a făcut referire la o anchetă în curs a Parchetului Militar și a culminat cu atenționarea că ar trebui să stau ascunsă și să mă gândesc de mai multe ori atunci când ies în public.

Anunț opinia publică în legătură cu faptul că am luat decizia de a depune împotriva acestei persoane, pe care între timp am identificat-o, o plângere penală pentru amenințare și ultraj, dar și o acțiune în răspundere civilă delictuală pentru atacul adus reputației mele.

Și eu, ca toți cetățenii României, doresc să se afle adevărul, dar acesta nu se poate identifica decât în urma unei anchete profesioniste și nu prin amenințarea și hărțuirea proferate de persoane care nu au calitatea să investigheze”, a declarat Speranța Cliseru pentru știripesurse.ro.

___________________________________________

Vlad Dragomirescu a publicat o înregistrare cu prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, al cărui șofer a parcat mașina instituției pe o trecere de pietoni de lângă Biserica anglicană din București. 

Bărbatul a găsit-o pe Speranța Cliseru la o terasă din apropiere și i-a cerut să mute mașina sau va chema poliția. Ulterior, Vlad Dragomirescu i-a reproșat prefectului că are curaj să apară în public după ce a semnat ordinul de evacuare în forță a Pieței Victoria, pe 10 august. 

Speranța Cliseru s-a apărat, spunând că nu are nici o vină pentru represiunea Jandarmeriei. (Vezi min. 1:08 din înregistare)

Vlad Dragomirescu: Dacă sunteți nevinovată, dacă nu aveți nici o implicare, ieșiți public și spuneți asta.
Speranța Cliseru: Păi am ieșit și am spus.
V.D.: Ziceți: doamna Carmen Dan minte, domnul Dragnea minte.
S.C.: Păi asta am spus.
V.D.: Spuneți mai clar.
S.C.: Am spus.
V.D.: Până nu o să spuneți super clar …
S.C.: Ați greșit adresa, mergeți la alte persoane să le întrebați.


Citește și: Când a fost decisă evacuarea Pieței Victoria. Cliseru spune o nouă oră: după miezul nopții

Prefectul Capitalei a afirmat că, pe 10 august, a semnat ordinul de evacuare în forță a Pieței Victoria după ora 12:00, în timp ce jandarmii au afirmat inițial că ordinul a fost semnat la ora 23:00. Ulterior, maiorul Laurențiu Cazan, cel care ar fi coordonat intervenția, a susținut că ordinul de evacuare a fost dat la ora 20.00. „Jandarmeria a făcut ceea ce trebuia să facă”, a declarat Speranța Cliseru, luni, la Parlament. 

Citește și: Speranța Cliseru, plătită de stat cu 3.200 euro pe lună.

Prefectul Capitalei a avut, în 2017, cinci surse de venit, toate publice.  A primit 89.437 de lei de la Primăria București (unde a fost consilierul Gabrielei Firea), 16.963 lei, indemnizație de membru în Consiliul de Administrație al Companiei de Pază și Securitate București SA, 15.359 de lei ca membru în CA al RATB, 7.664 de lei salariu la compania Green City Voluntari și 44.217 indemnizație ca membru al CA al Companiei Municipale de Dezvoltare Durabilă București.

În total, Cliseru a câștigat, în 2017, suma de peste173.000 lei, ceea ce înseamnă un câștig lunar de 14.477 lei pe lună (3.200 euro).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te