Speranța Cliseru, plătită de stat cu 3.200 euro pe lună. A ordonat atacul asupra manifestanților

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.08.2018 - 15:54
IInquam Photos / Octav Ganea

Speranța Cliseru este Prefectul Bucureștiului și a fost numită pe filiera Firea – Pandele.

SHARE

Ea este cea care, pe 10 august,  a dat ordinul jandarmilor să intervină în forță. Urmare a acțiunilor jandarmilor, sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe numele Speranței Cliseru au fost înregistrate mai multe plângeri la Parchet. Deși, au trecut zece zile de la proteste, Speranța Cliseru nu a avut ncio apariție publică.

Protestatarii au fost bătuți pe banii lor, dat fiind că Speranța Cliseru a avut, anul trecut,venituri doar din surse publice. Potrivit declarației sale de avere, depusă în urmă cu puține zile în urmă, Speranța Cliseru a avut, în 2017, cinci surse de venit, toate publice.  A primit 89.437 de lei de la Primăria București (unde a fost consilierul Gabrielei Firea), 16.963 lei, indemnizație de membru în Consiliul de Administrație al Companiei de Pază și Securitate București SA, 15.359 de lei ca membru în CA al RATB, 7.664 de lei salariu la compania Green City Voluntari și 44.217 indemnizație ca membru al CA al Companiei Municipale de Dezvoltare Durabilă București.

În total, Cliseru a câștigat, în 2017, suma de peste173.000 lei, ceea ce înseamnă un câștig lunar de 14.477 lei pe lună (3.200 euro).

Familia Cliseru mai deține 7 imobile din care 3 în Capitală și a strâns un sfert de milion de dolari.

Omul de încredere al cuplului Firea – Pandele

Speranța Cliseru a fost angajată în 2004 la Primăria Orașului Voluntari, condusă de edilul Florentin Pandele. Atunci, a fost încadrată pe postul de director executiv al Primăriei, dar era considerată principalul om de încredere al primarului. A stat pe funcție până în 2011, aunci când Florentin Pandele a numit-o în funcția de Administrator Public al Voluntariului. După numai un an, Speranța Cliseru a trecut în subordinea Gabrielei Firea, care a luat-o consilier parlamentar la cabinetul său de senator.  

În anul 2013, a revenit pentru scurt timp pe postul de director executiv adjunct la Primăria Voluntari, apoi a fost numită de premierul Victor Ponta în funcția de prefect al județului Ilfov. A rezistat doar până în 2014, an în care a fost repusă în funcția de director executiv la Voluntari. 

În iunie 2015, Florentin Pandele a numit-o în funcția de director general la societatea Green City Voluntari, din subordinea Consiliului Local. De aici a fost transferată pe funcția de șef de cabinet la primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în vara anului 2016. 

La începutul anului 2017, Speranța Cliseru s-a reîntors la Voluntari pentru o scurtă perioadă de timp. A fost angajată de la Green City Voluntari, o societate publică care funcționează în subordinea Consiliului Local Voluntari. Totodată, a fost numită și în conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euro-Apa. Însă deciziile nu au fost făcute publice.

După aproximativ o lună de zile, Speranța Cliseru a revenit în Primăria Capitalei. De această dată, pe funcția de consilier personal al primarului Gabriela Firea. În plus, primarul Bucureștiului a numit-o pe Cliseru în trei Consilii de Administrație. 


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te