Jandarmul din Legiunea Străină care i-a pus la pământ pe „bombardieri”: Nu suportă nedreptatea

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.08.2023 - 10:21
Sursa foto: stiridecluj.ro

Scrisoarea virală a soției unui jandarm din Legiunea Străină a devenit subiect de interes în spațiul public după ce aprecierile au explodat în spațiul public la adresa omului legii care i-a pus la pământ pe scandalagii din Costinești.

SHARE

Soția jandarmului a ales să împărtășească câteva detalii despre soțul său, într-un mesaj adresat jurnalistei Corina Băcanu, care a primit amenințări și hărțuire online în urma postării sale.

Jandarmul din Legiunea Străină care i-a pus la pământ pe „bombardieri”: Nu suportă nedreptatea

Ea îl descrie pe soțul său ca pe un om cu o chemare pentru meseria de jandarm, care nu suportă nedreptatea în niciun context.

„Toată lumea îl știe în prezent drept “jandarmul ăla înalt de la Costinești”, eu îl știu drept soț, tatăl copiilor mei și prietenul cel mai bun. Niciodată nu se va lăuda în public, dar eu sunt mândră de el, așa că eu o voi face.

Personal, nu pot vorbi despre ce s-a întâmplat ulterior altercației pentru că probabil nu aș fi cea mai obiectivă, plus că există o anchetă în desfășurare”, a  scris soția jandarmului.

Citește și: Marcel Ciolacu le-a pus gând rău „bombardierilor” de litoral puși pe scandal: „Am toleranță zero!”

Ea subliniază că soțul său este mereu pregătit să ajute și să protejeze, indiferent de circumstanțe, și că este un exemplu ideal pentru toate forțele de ordine.

„Sa va explic, omul acesta, oricât ar fi de obosit, se trezește la 5 dimineața ca să meargă la muncă, să participe activ la siguranța publică, și de cele mai multe ori aude din jur mișto-uri, înjurături, și chiar amenințări, doar pentru că are această meserie.

Citește și: Cel care i-a bătut pe turiști a fost în Legiunea Străină. Orice român se poate înrola pe 2.000 €

Pentru unii nici nu contează că el e acolo să ajute. De cele mai multe ori nu se lasă impresionat de astfel de situații, însă când lucrurile escaladează, trebuie acționat. Soțul meu a acționat.

De ce? Pentru ca nu suportă nedreptatea. Nu suportă ca ăla mai mare să profite de ăla mai mic. Nu suportă sa fie lovit deși a venit să aplaneze. Nu ii suportă pe „șmecherii” care fac rău altora doar ca să li se alimenteze ego-ul și să aibă cu ce se lăuda la alți smardoi.

Și așa a fost dintotdeauna. El a fost dintotdeauna omul ăla lângă care mergi în siguranță pe stradă la orice oră. Omul care dacă ai nevoie, vine la orice oră și te ajută. Nu mai vorbesc despre siguranța familiei lui, la capitolul acesta este alt nivel de siguranță pe care îl menține pentru noi”, a mai scris femeia.

Un soldat extrem de bine pregătit - soț și tată care își divinizează familia

”Avem 3 copii împreună, este un prieten amuzant, un soț și tată care își divinizează familia, un soldat extrem de bine pregătit (atât în cei 5 ani de Legiune, cât și înainte de asta), un creștin-ortodox convins, și un bărbat care știe să protejeze, indiferent de cine e agresorul din fața lui, fără frică, fără ezitare.

Aș avea 1.000 de povești interesante, ba chiar uimitoare despre el, însă deocamdată, vă spun, dacă toate forțele de ordine ar avea mentalitatea lui, și am avea mai multe astfel de modele masculine în familii, am fi o țară cu bărbați care știu să protejeze patria și familia, în care nu ar exista violență domestică, în care nucleul familial ar fi primordial în societate, și cu siguranță rata criminalității naționale ar fi aproape de zero”, a mai scris soția jandarmului.

Cine este jandarmul din Legiunea străină?

Jandarmul erou de la Costinești este Ionuț Niță, un fost timp de 5 ani un luptător în Legiunea Străină și tată al trei copii. Deși consideră că și-a îndeplinit doar sarcinile de serviciu, el a devenit subiect de interes în urma intervenției sale într-o altercație la Costinești, unde a reușit să calmeze o confruntare violentă dintre un grup de turiști agresivi și forțele de ordine.

Ionuț Niță a acționat în conformitate cu legea, care permite folosirea forței fizice de către jandarmi atunci când somațiile verbale nu sunt respectate. Cu calm și calcul, el a reușit să restabilească ordinea și să impună legea în fața agresorilor.

Într-un interviu, Ionuț Niță a mulțumit pentru mesajele de susținere pe care le-a primit și a subliniat importanța respectării legii și a dialogului. El a fost jucător de rugby, sport din care a învățat să respecte oponentul și să evite violența.

Jandarmul este conștient de responsabilitatea sa și își dorește ca generațiile viitoare să nu mai fie martore la conflicte de acest gen și să trăiască într-o societate cu adevărat sănătoasă.

Incidentul de la plaja Costinești a dus la anchetarea agresorilor sub control judiciar, aceștia fiind acuzați de ultraj, lovire și tulburarea ordinii publice. Aceștia au antecedente penale și riscă pedepse cu închisoarea.

 În ceea ce-l privește pe Ionuț Niță, acesta este supus unei anchete interne a Jandarmeriei, dar cel mai probabil nu va fi sancționat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te