Se dau amenzi pentru șoferii care nu se îmbracă corect la volan. Ce nu trebuie să porți și unde?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.06.2024 - 20:57
Se dau amenzi pentru șoferii care nu se îmbracă corect la volan. Ce nu trebuie să porți și unde? - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Se dau amenzi mari pentru șoferii care nu se îmbracă corespunzător la volan. Siguranța la volan implică mai multe elemente de care un șofer trebuie să țină cont, iar îmbrăcămintea adecvată este unul dintre acestea. Cei care nu respectă regulile sunt sancționați.

SHARE

Conducătorii auto sunt supuși unor amenzi chiar și pentru îmbrăcăminte necorespunzătoare, mai ales în timpul verii, aceasta fiind o regulă mai puțin cunoscută de mulți șoferi, dar care poate face uneori diferența între viață și moarte.

Se dau amenzi pentru șoferii care nu se îmbracă corect la volan. Ce nu trebuie să porți și unde?

Vara este în toi și mulți șoferi care se îndreaptă spre litoral tind adesea să se urce la volan îmbrăcați sumar sau cu încălțăminte neadecvată, ceea ce în anumite țări acest comportament poate fi sancționat cu amendă.

În ciuda faptului că nu există o lege explicită care să interzică conducerea în șlapi sau fără cămașă, autoritățile spaniole pot impune amenzi pentru aceste practici. Direcția Generală de Trafic (DGT) și Garda Civilă avertizează că astfel de conduite pot fi sancționate în baza regulamentului de circulație. 

Citește și: Ești tânăr șofer? Află dacă ți-au pus părinții modul de urmărire prin GPS pe mașină

Astfel, conducerea trebuie să fie efectuată cu precauție maximă pentru a evita orice risc de accident. Conducerea în șlapi poate atrage o amendă de până la 80 de euro, în cazul în care autoritățile consideră că încălțămintea afectează siguranța rutieră, cum ar fi dificultatea în apăsarea pedalelor. Nu de puține ori s-au întâmplat accidente rutiere, iar șoferii vinovați purtau papuci de plajă, total inadecvați pentru condus.

De asemenea, conducerea fără cămașă sau într-un maiou prea decoltat este descurajată din cauza potențialelor distrageri de la drum și riscurilor asociate cu contactul direct al centurii de siguranță cu pielea. Transpirația excesivă și mișcarea exagerată pe scaun pot afecta concentrarea și confortul șoferului, ceea ce poate crește riscul de accident.

Citește și: Un șofer român a rămas fără mașină în Germania. Ce au descoperit polițiștii?

Este recomandat ca șoferii să adopte o îmbrăcăminte adecvată pentru a asigura siguranța lor și a celor din jur în timpul conducerii în condiții variate, inclusiv în zilele călduroase de vară, potrivit Ziarulromânesc.de.

De exemplu, atunci când mergeți spre plajă puteți purta sandale care se vă acopere călcâiul, espadrile cu talpa groasă sau încălțîminte sport din plasă. De asemenea, în partea de sus, este recomandat să purtați haine deschise la culoare, cum ar fi o cămașă de in sau un tricou vaporos.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te