România, pe ultimul loc în clasamentul țărilor cu cele mai bune șosele din Europa. Siguranță zero

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 16.09.2023 - 20:41
România este pe ultimul loc în clasamentul țărilor cu cele mai bune șosele din Europa. Siguranță O Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Cea mai bună calitate a drumurilor nu echivalează întotdeauna cu siguranța, deoarece datele sugerează că unele țări cu infrastructură bună au, de asemenea, mai multe accidente mortale.

SHARE

Cea mai bună calitate a drumurilor nu echivalează întotdeauna cu siguranța, deoarece datele sugerează că unele țări cu infrastructură bună au, de asemenea, mai multe accidente mortale.

Țările de Jos au ocupat cea mai înaltă poziție europeană în Raportul Global de Competitivitate 2019 publicat de Forumul Economic Mondial, ultimul studiu de fond realizat asupra calității drumurilor înainte de lovirea pandemiei de COVID-19.

Aproximativ 12.987 de directori de afaceri din 139 de economii din întreaga lume au fost chestionați cu privire la calitatea, extinderea și starea drumurilor din țările lor, scrie Euronews.

Respondenții au trebuit să poziționeze infrastructura rutieră din țările lor pe o scară de la unu la șapte.

În Europa, sondajul a arătat că europenii de vest au – sau percep că au – o infrastructură rutieră mai bună pe continent. Europenii de Est, pe de altă parte, au o imagine generală sumbră a calității drumurilor în țările lor.

România este pe ultimul loc în clasamentul țărilor cu cele mai bune șosele din Europa. Siguranță zero

Țările de Jos (6,4) ocupă primul loc pentru calitatea drumurilor în Europa – depășită doar de Singapore (6,5) la nivel global – urmată de Elveția (6,3) (care este și pe locul 3 la nivel mondial), Austria (6,0), Portugalia (6), Spania ( 5,7) și Croația (5,6).

La nivel global, locurile al patrulea și al cincilea pentru calitatea mai bună a infrastructurii rutiere au revenit Hong Kong (6,1) și Japonia (6,1). 

Ultimii cinci pe listă în Europa sunt: Malta (3,3), locul 106 pe lista globală din 141 de țări, Ucraina (3,0) pe locul 114, România (3,0) pe locul 119, Bosnia și Herțegovina (2,8) pe locul 121 la nivel mondial, cu ultimul loc. Moldova (2,6) ocupă locul 127.

Cele mai proaste drumuri din lume, potrivit directorilor de afaceri chestionați de Forumul Economic Mondial, sunt în Africa, Caraibe și Orientul Mijlociu, fiind în Ciad (1,9), urmate de Mauritania (2,0), Madagascar (2,0), Yemen ( 2,1), Haiti (2,1) și RD Congo (2,1).

Accidente mortale

Ar trebui să remarcăm că unele dintre țările care se află în fruntea listei cu cel mai mic număr de decese la un milion de locuitori, cum ar fi Țările de Jos, Elveția, Norvegia, Danemarca și Finlanda, se situează, de asemenea, pe locul înalt în sondajul privind calitatea infrastructurii rutiere, realizat de Forumul Economic Mondial.

Citește și: https://newsweek.ro/actualitate/prevederile-tehnice-pentru-drumurile-mortii-facute-de-mantuiala-in-romania-sistemul-21-alternativ

Cu toate acestea, Croația, una dintre țările de top în ceea ce privește calitatea infrastructurii rutiere, ocupă un loc fruntaș în lista victimelor, la fel și Portugalia.

În UE, numărul accidentelor grave a fost redus cu 22%, de la 67 la 42.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te