RISE PROJECT: Liviu Dragnea, la vânătoare cu lideri PSD şi persoane din conducerea Tel Drum

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.11.2018 - 22:19

Rise Project a anunțat sâmbătă o nouă anchetă din #TeleormanLeaks, cu un material video de la partide de vânătoare, în care, alături de Liviu Dragnea, apar lideri PSD şi persoane din conducerea Tel Drum.

SHARE

Printre cei prezenţi erau Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, Constantin Niţă, fost ministru al Economiei, condamnat penal, Adrian Ţuţuianu, deputat recent exclus din PSD, europarlamentarul Dan Nica, Ioan Mang sau Marian Oprişan, potrivit imaginilor difuzate de jurnaliști.

Alte personaje care apar pe înregistrarea video sunt Petre Pitiş, director general Tel Drum, cu care Liviu Dragnea spunea că nu a mai vorbit de 10 - 15 ani, Mircea Vişan, director tehnic Tel Drum,  Dacian Pene, fost director mecanizare Tel Drum, Florea Neda, acţionar Tel Drum, fost manager.

Citește și Rise Project a primit o valiză cu documente esențiale despre TelDrum și Dragnea

Înregistrările video arată „botezul vânătoresc” al unui personaj, „în numele asociației de vânătoare Turris”, condusă de un personaj apropiat de Liviu Dragnea. „Botezul” este făcut, cu o nuia chiar de către Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea. 

„E o chestie privată, ce treabă am eu? Eu am participat la zeci de partide de vânătoare. Nici nu îi cunosc pe şefii Tel Drum. Credeţi că eu i-am întrebat pe fiecare cum îi cheamă, dacă am fost la vânătoare. Habar nu am”, a declarat, pentru Mediafax, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD.

De asemenea, liderii politici ai PSD se fotografiază împreună și cu prada, zeci de mistreți uciși pe domeniul de vânătoare administrat de Tel Drum, potrivit Rise Project. Petre Pitiș este filmat cum stă mândru lângă un animal ucis chiar de către el.

De asemenea, vânătorii au ucis și vulpi.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care apare de asemenea în video a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a fost la multe partide de vânătoare, nu doar la cea în care apare filmat alături de şefii de la Tel Drum. „Dacă mă invită cineva, mă duc unde sunt invitat sau alteori invit eu la grupa mea de vânătoare”, a precizat Buzatu.
"Am fost la multe partide de vânătoare şi nu am niciun motiv să nu mă duc. Sunt pasionat de treaba asta, am autorizaţie. Nu ştiu dacă erau directori Tel Drum acolo, eu nu întreb cine e acolo, dacă mă invită cineva, mă duc unde sunt invitat sau alteori invit eu la grupa mea de vânătoare. Nu ştiu despre ce este vorba”, a declarat, pentru Mediafax, Dumitru Buzatu.

„Vănătorul roșu”, cum denumit cel de la Rise Project video-ul, este al doilea episod al investigației care a pornit de la valiza cu informații ce a intrat în posesia jurnaliștilor.

Citește și Rise Project: Soțul șefei Consiliului Superior al Magistraturii a luat bani de la Teldrum

În 5 noiembrie, Rise Project a publicat primele dezvăluiri dintr-o serie bazată pe mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video vând legătură cu compania Tel Drum.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Citește și Valiză, valijoară, cine e cel mai urât din țară?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te