Promise de Ponta și Oprescu, lucrările în Prelungirea Ghencea încep cu o întârziere de cinci ani

DE Petre Bădică | Actualizat: 09.09.2019 - 12:08
hotnews.ro

PSD este defazat cu un cincinal față de ceea ce promite.

SHARE

De-a lungul ultimilor ani, cetățenii din Prelungirea Ghencea, unul dintre cartierele unde s-a construit cel mai mult în București, au protestat față de infrastructura care nu a mai fost modernizată. Populația din zonă a crescut cu 20-30 de mii de oameni, iar circulația se desfășoară și astăzi pe o singură bandă.  

Proiectul de lărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea are o vechime de 12 ani. În 2007, a fost alocată o importantă sumă de bani pentru lărgirea bulevardului prelungirea Ghencea la trei benzi pe sens până la Centura Ccapitalei (loc unde se formează, zilnic ambuteiaje de kilometri).

La preluarea mandatului, Sorin Oprescu promitea că lucrările vor începe în anul 2013 și vor fi finalizate în trei ani.  

"În 2013, premierul, Ministrul Marilor Proiecte de atunci și Primarul General al Capitalei au promis demararea de urgență a Proiectului Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești care să asigure un minim de confort pentru această zonă (lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea și realizarea de trotuare pietonale, sens giratoriu și pasaj rutier peste Șoseaua de Centură), precum și realizarea Șoselei de Centură ocolitoare.

Premierul Ponta a promis semnarea documentației aferente pentru acest proiect până în luna noiembrie 2013 iar primarul Oprescu a promis finalizarea lucrărilor pe teritoriul municipiului București până la sfârșitul anului 2014. Cu toate acestea, până la sfârșitul lunii august 2014, locuitorii din zonă nu au sesizat nicio modificare la fața locului", au spus cetățenii nemulțumiți, citați de hotnews.  

Timp de cinci ani nu s-a întâmplat nimic, iar lucrările nu au început.

Săptămâna trecută, primarul general, Gabriela Firea, a promis că încep lucrările:

„O investiție asteptată de 20 de ani. Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnesti și Supralargire Bulevardul Ghencea. Lucrările vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata executiei contractului este de 24 de luni”, a scris, miercuri, Firea pe Facebook.  

Tot legat de acest proiect mai trebuir spus că fostul premier Victor Ponta a mai promis, în 2013, că va realiza un pasaj peste Centură, în continuarea Prelungirii Ghencea, iar Dan Sova, fostul Ministru al Transporturilor, promitea că lucrarea va fi gata în 2014, a scris hotnews.ro.   

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.