Primarul PSD din Brăila se opune testării copiilor la școală de către profesori

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.11.2021 - 11:24
Primarul PSD din Brăila. Sursa: Facebook

Primarul din Brăila, Marian Dragomir (PSD), se opune ca elevii să fie testați la școală de către profesori cu testele de salivă, susținând că rolul profesorilor „este educativ".

SHARE

„Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educaţiei. Apreciez implicarea cadrelor didactice, dar rolul acestora este educativ şi nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să ... Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate. Vă doresc multă sănătate şi puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică", a susținut primarul din Brăila, pe contul său de Facebook.

Ministerul Sănătăţii a transmis instrucţiunile legate de testele pentru COVID pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinţi, înainte de şcoală, fie la şcoală. Testele se vor face de două ori pe săptămână, luni şi joi.

Și sindicaliștii din Educație se opun testelor de salivă, susținând că testele care au ajuns în inspectoratele şcolare nu respectă nici o regulă de siguranţă sanitară.

„Testele din salivă care au ajuns în inspectoratele şcolare nu respectă nicio regulă de siguranţă sanitară, acestea urmând să fie manipulate de cel puţin trei persoane înainte să ajungă la elevi, în condiţiile în care nu toate piesele care formează kit-ul sunt ambalate şi sigilate individual.

Solicităm, pe această cale, Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), cea care a elaborat cerinţele de performanţă şi de reglementare, să explice cum pot fi aceste teste distribuite către elevi, respectându-se în acelaşi timp şi regulile sanitare.

De asemenea, cerem public Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) să prezinte criteriile potrivit cărora aceste teste au fost achiziţionate şi livrate dezmembrate, şi nu sub formă de kit individual. Ne întrebăm ce a stat la baza luării unor astfel de decizii şi dacă această licitaţie a respectat legislaţia în vigoare?!”, se arată într-un comunicat al Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.