Ploieşti: 10% dintre poliţiştii locali au prezentat acte medicale conform cărora pot lucra doar ziua

DE Valentin Mirică | Actualizat: 04.05.2021 - 16:54
Pimarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici Foto: Facebook

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că va cere CNAS verificarea documentelor medicale, după ce a constatat că 10% dintre angajaţii de la Ordine Publică au prezentat acte medicale conform cărora pot fi încadraţi în muncă doar ziua.

SHARE

Edilul a arătat că, după ce mobilierul stradal din oraş a fost vandalizat, a mers pe jos prin oraş şi nu a întâlnit nici măcar un poliţist local.

Citește și: Moroșanu, după ce „călărețul” Sergiu a vândut casa: Mă duc să vorbesc cu el, de ce vrea iar sărac?

"Vom trimite o adresă către CAS pentru o reverificare a ceea ce înseamnă documentele medicale care stau la baza unor decizii cel puţin ciudate şi a unor încadrări ciudate a ceea ce însemană poliţiştil locali.

Sunt 102 poliţişti locali la ordine publică, 10 dintre ei nu pot lucra decât la schimbul unu, este actul medical, pentru că au tensiune, unii dintre ei. Vreau să fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care suferă, cu cei care într-adevăr sunt bolnavi, cu cei care într-adevăr au probleme medicale, dar îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva care are o problemă medicală gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi şi trei. Toate aceste documente sunt emise de către societăţi comerciale care desfăşoară activităţi medicale, de către cabinete medicale şi, cu tot respectul pentru meseria fiecăruia, trebuie făcută o verificare. Avem aceeaşi situaţie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, şi are act medical în sensul ăsta. (...)

Nu se poate...Când 10% din efectivele Poliţiei Locale legate de ordine publică nu pot desfăşura activitatea decât din când în când, pe româneşte, avem o problemă în sensul ăsta pentru că poate ăsta este unul dintre motivele pentru care îi vedem mai rar pe stradă", a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, marţi, într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.

Edilul, cunoscut ploieştenilor pentru faptul că se deplasează frecvent prin oraş pe jos, precizat că a mers zilele trecute timp de o oră prin oraş fără a vedea un poliţist local la datorie, în condiţiile în care cu două zile înainte în oraş mobilierul stradal fusese vandalizat.

El a menţionat că graficul poliţiştilor locali arăta că aceştia ar fi trebuit să fie la datorie.

Citește și: Viceprimarul Tomescu, incapabil să explice numirile controversate în CA-urile spitalelor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.