VIDEO Petrecerile continuă fără să se țină cont de restricții. Secțiile ATI, aproape de blocaj

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.10.2020 - 10:36
Petrecere în Centrul Vechi Foto: captură Facebook

În timp de numărul cazurilor de COVID-19 a explodat, iar secțiile de Terapie Intensivă sunt deja pline în mai multe județe, petrecerile ilegale se țin lanț, iar autoritățile nu sunt în stare să facă mai nimic.

SHARE

Pricipalii transmițători ai virusului sunt tinerii care nu mai țin cont de nimic, fără să le pese că-și pot infecta părinții sau cunoștințele mai în vârstă, mul mai expuse unor forme de grave. Digi24.ro a inventariat câteva din ultimele astfel de petreceri. 

Drifturi la Băneasa

Imagini surprinse vineri seara, în parcarea unui centru comercial din zona Băneasa, din București, arată sute de tineri care se adunaseră să privească drifturi, ignorând pericolul infectării. Stăteau unii lângă alții, fără să respecte distanța și fără să poarte măști de protecție. Polițiștii au ajuns acolo, dar au reușit să legitimeze și să amendeze doar câțiva oameni, pe ceilați susținând că încearcă încă să îi identifice. 

Dans în Centrul Vechi

Au uitat de pandemie și alte zeci de oameni care au dansat claie peste grămadă, joi noapte, la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei. A doua zi, poliția a anunțat că l-a amendat pe administratorul localului și că încearcă să îi identifice și pe petrecăreți. Anchetatorii au deschis și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ignorarea regulilor vine în contextul în care Bucureștiul este pe primul loc în topul îmbolnăvirilor zilnice cu COVID-19.

Nunta dintre o asistentă la ATI și un polițist s-a încheiat cu dosar penal

O nuntă din Bihor s-a terminat cu dosar penal și pacienți infectați cu noul coronavirus. Mireasa este asistentă ATI, iar mirele, polițist. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. La petrecerea lor au fost aproximativ 100 de persoane, într-un local din orașul Marghita, județul Bihor. Ca să poată reveni la muncă după petrecere, mireasa și-a făcut testul COVID-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Fiindcă nu a prezentat simptome specifice bolii, mireasa a fost trimisă acasă de colegii doctori, în izolare la domiciliu. Și invitații de la nuntă se pot aștepta acum să fie băgați în carantină.

Nunți, botezuri, parastase

Petrecerile sunt interzise în această perioadă și în Brăila unde polițiștii au oprit un botez la care participau 36 de oameni.

În Constanța, județ care are două localități în carantină, 40 de oameni s-au adunat la o petrecere organizată într-un popas turistic.

Tot atâția au petrecut și la o aniversare, în localitatea Ineu, din județul Arad. În toate aceste cazuri, polițiștii au dat amenzi și au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Sâmbătă, polițiștii din Ilfov au pus capăt unui parastas în Voluntari și unei nunți în Mogoșoaia, unde participau zeci de persoane.

La parastasul din Voluntari erau 29 de persoane într-un restaurant, care a fost amendat. La Mogoșoaia, nunta - cu 20 de persoane - era în curtea unui imobil. Polițiștii au întrerupt petrecerea și au dat amenzi. Valoarea acestora se ridică, în ambele cazuri, la 18.200 de lei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.