Percheziții la șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Acesta a demisionat din funcție

DE Valentin Mirică | Actualizat: 10.10.2020 - 11:05
Foto: Facebook

Polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorii de la Parchetul General, se află la domiciliul din Râmnicu Vâlcea a lui Laurențiu Baranga, șeful ONPCSB.

SHARE

UPDATE: Laurențiu Baranga și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în data de joi, 8 octombrie 2020, după ce polițiștii și procurorii au descins la domiciliul său, suspectat că și-a falsificat diploma de bacalaureat.

Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Conform surselor G4media, anchetatorii au deschis un dosar de înșelăciune, având suspiciuni că oficialul și-a falsificat diploma de bacalaureat, depusă la dosarul de angajare.

Și IGPR a anunțat că desfășoară percheziții la domiciliul unui demnitar din Râmnicu Vâlcea, dar nu a precizat numele și funcția.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează sâmbătă dimineaţa o percheziţie domiciliară în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Activitatea se desfăşoară la domiciliul declarat al unui funcţionar public, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, informează Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

"Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt", se arată în comunicatul citat.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală.

Operaţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. 

Premierul Orban l-a numit la conducerea ONPCSB pe directorul adjunct al ORNISS, Laurențiu Baranga, al cărui CV public începe la vârsta de 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, însă apoi a acumulat numeroase titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te