Femeia care l-a împușcat pe americanul care trăgea în mulțime nu va fi anchetată. A salvat vieți

DE Adrian Costin | Actualizat: 29.05.2022 - 02:06
Foto: Erik Mclean/Pexels

Dennis Butler, un american de 37 de ani, cu antecedente penale, a fost ucis de o femeie după ce a încercat să tragă cu arma într-un grup de aproximativ 40 de persoane care participau la o petrecere.

SHARE

O femeie din SUA a împușcat mortal un bărbat care a deschis focul asupra unei mulțimi de oameni cu o pușcă semiautomată în Charleston, Virginia de Vest, relatează BBC.  

Citește și: "Împăratul interlopilor" l-a tras după el și pe albanezul "Unchiu". Cine i-a filat și cine a turnat

Dennis Butler, un bărbat de 37 de ani, cu antecedente penale, a fost ucis după ce a încercat să tragă cu arma într-un grup de aproximativ 40 de persoane care participau la o petrecere.

Citește și: VIDEO Anaser Duduianu, urmărit internațional, atac la clanul Vasiloi pe TikTok, din SUA

Purtătorul de cuvânt al poliției, Tony Hazelett, a declarat că reacția rapidă a femeii a salvat vieți și ar fi putut preveni o crimă în masă.

Vestea vine pe fondul unei dezbateri naționale privind controlul armelor după un atac armat cu 21 de victime la o școală din Texas.

Americanul, supărat că i s-a atras atenția să circule mai încet

Butler a trecut cu mașina prin zonă mai devreme, miercuri seară, când a fost avertizat să încetinească pentru că în zonă erau copii care se jucau.

S-a întors înarmat cu o pușcă de tip AR-15 și a deschis focul din vehiculul său asupra grupului care sărbătorea o aniversare în afara complexului de apartamente din oraș.

O femeie aflată în apropiere, al cărei nume nu a fost făcut public, a tras în direcţia atacatorului şi l-a ucis cu mai multe focuri de armă. Femeia respectivă nu lucrează în poliţie sau în vreuna din structurile de forţă ale statului american, a precizat poliţia.

„Ea este doar un membru al comunității care purta arma în mod legal”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției. „Și în loc să fugă de amenințare ... a salvat mai multe vieți”.

Conform poliţiei locale, reacţia femeii - care nu va fi pusă sub acuzare - a salvat vieţi şi a împiedicat provocarea unui nou măcel, la doar câteva zile după masacrul din Texas unde 19 copii şi doi adulţi au fost împuşcaţi mortal într-o şcoală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.