"Împăratul interlopilor" l-a tras după el și pe albanezul "Unchiu". Cine i-a filat și cine a turnat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.05.2022 - 18:12
Uțu Rohozneanu, "Împăratul interlopilor" l-a tras după el și pe albanezul "Unchiu" Foto: captură Youtube

Uțu Rohozneanu, zis și "Împăratul interlopilor", l-a tras după el și pe un periculos infractor albanez, zsi Unchiu, cel care procura drogurile din străinătate și i le dădea lui Uțu.

SHARE

Procurorii au decis să-l urmărească pas cu pas pe Uțu Rohozneanu și astfel au identificat o mare parte din membrii rețelei de trafic de droguri, dar și modul în care stupefiantele ajungeau pe piața din România.

Prinși în flagrant, colaboratorii lui Uțu, și chiar Împăratul însuși i-au turnat și pe ceilalți membri ai rețelei. 

Citește și: VIDEO Depozitele de droguri ale "Împăratului interlopilor", Uțu Rohozneanu, golite de mascați

Anchetatorii au explicat și cum au fost găsite pastilele de Ecstasy asupra „Împăratului interlopilor” după un filaj de mai multe zile.

Citește și: VIDEO Anaser Duduianu, urmărit internațional, atac la clanul Vasiloi pe TikTok, din SUA


„Pe bancheta din spate a autoturismului a fost identificat un borcan de plastic de culoare neagră care conținea 5 pachete de dimensiuni diferite de culoare maro. În interiorul acestora au fost identificate 2.479 comprimate, din care următoarele au fost analizate:

284 comprimate de culoare mov stanțate DOMINO, 512 comprimate de culoare gri ștanțate Escobar, 78 comprimate de culoare gri ștanțate Domino, 606 comprimate de culoare mov ștanțate Domino, 104 comprimate de culoare roz ștanțate Domino, un comprimat de culoare albastră stanțat Plata, constatându-se că toate conțin MDMA, conform concluziilor preliminare nr. *, emise de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor București”, susțin anchetatorii, conform Cancan. 

Citește și: VIDEO Irina Tănase l-a uitat pe Liviu Dragnea. A fost la masă cu patronul unui mare lanț de farmacii

Cum s-a ajuns la "Unchiu" albanez

În dosarul dealerului lui Rohozneanu, supranumit „Unchiul”, au fost audiați și alți doi locotenenți ai acestuia, în prezent arestați preventiv.

„Am preluat drogurile de la o persoană indicată de Uțu Rohozneanu, străin cred. Deși vorbea limba română, nu o vorbea bine. Uțu m-a chemat la Pitești în acest sens, unde se afla și el, însă mi-a spus că persoana de la care trebuie să preiau drogurile mă va aștepta în centrul orașului, în dreptul unui Petrom, într-un Range Rover de culoare gri închis.

Uțu mi-a transmis sa iau drogurile și să le duc în fața hotelului Marriot, unde trebuia să le predau unei persoane care trebuia să mă plătească pentru acest transport cu suma de 2.000 euro”, a spus unul dintre locotenenții „Împăratului” la DIICOT.

„Trebuia să transportăm drogurile înapoi în București”
Și celălalt amic al periculosului interlop a fost vorbăreț.

„…a arătat că — sâmbătă, 17.10.2020, m-am întâlnit împreună cu …, cu Uțu Rohozneanu, în fața hotelului Marriott din București, unde acesta ne-a chemat să vorbim.

Ajunși acolo, acesta ne-a spus să mergem a doua zi lângă Pitești, de unde urma să luam niște pastile, adică Ecstasy. Trebuia să transportăm drogurile înapoi în București, unde urma să ne întâlnim cu cineva care ne plătea cu suma de 2.000 de euro

A doua zi, ne-am întâlnit undeva pe lângă Pitești, pe lângă Mioveni cred, cu Uțu. Am văzut că cineva l-a luat cu mașina și au plecat. După aproximativ 20 minute, acesta s-a întors și ne-a predat un fel de borcan de pastile pentru sport, în care se aflau drogurile, apoi am plecat spre București”, a spsu cel de-al doilea amic al șefului interlopilor din România.  

 
Uțu Rohozneanu nu a recunoscut, inițial, învinuirea. El a precizat că un prieten l-a invitat în Pitești la restaurantul Apulum, unde, împreună cu o femeie cu care se afla în București, l­-a întâlnit pe acesta, alături de soția lui și de încă o doamnă.

„Când am ajuns la restaurant, prietenul meu Beni, nu știu cum îl cheamă, dar cunosc că este de origine albaneză, m-a condus cu autoturismul său la el acasă, să îmi arate unde locuiește, la o distanță de aproximativ 7 kilometri”, le-ar fi spus Rohozneanu anchetatorilor. Ulterior, audiat în calitate de inculpat, a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de care a fost acuzat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te