Noi percheziții în Dosarul Tate: Mascații au descins în 8 locații deținute de alți proxeneți

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.01.2023 - 13:34
Noi percheziții în Dosarul Tate: Mascații au descins în 8 locații deținute de alți proxeneți. / Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Procurorii DIICOT, ajutați de mascați, efectuează joi, 12 ianuarie, percheziții în 8 locații din București, Ilfov și Prahova, în legătură cu dosarul fraților Tate. Se caută probe în dosarul care vizează constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

SHARE

Procurorii DIICOT efectuează percheziţii domiciliare la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2019, pe raza municipiului Bucureşti a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, grup care a acţionat până în prezent.

Citește și: Frații Tate, vizitați în arest de consulul Marii Britanii la București. Fosta polițiștă, în permisie

Membrii acestui grup au recrutat prin inducere în eroare, folosind metoda "Loverboy", în scopul exploatării sexuale, mai multe fete, unele dintre acestea fiind minore.

Fetelor le-au fost create conturi pe site-urile de profil în vederea atragerii potenţialilor clienţi şi au fost închiriate apartamente în zona centrală a Capitalei, dar şi în municipiul Constanţa.

O parte dintre persoanele vătămate s-au deplasat împreună cu membrii grupării în afara ţării, în Elveţia, Germania, Franţa, Marea Britanie, dar şi în Emiratele Arabe Unite, unde au practicat prostituţia, susţin procurorii.

În urma percheziţiilor, la una dintre adrese au fost descoperite tehnică şi accesorii destinate prestării unor activităţi de tip video-chat.

Citește și: Fostă directoare de penitenciar, acum pensionară MAI și star Onlyfans: Tate m-a tratat ca pe-o soră

De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor sumele de 6.600 lei şi 10.050 euro, 16 telefoane mobile, două hard disk-uri, o tabletă, două laptopuri, două ţigări rulate tip "joint" conţinând o substanţă vegetală uscată de culoare verde, o substanţă de culoare albă pulverulentă, o bancnotă şi un card bancar conţinând urme ale acestei substanţe, şase grindere de mărunţit substanţă vegetală, un cântar digital, un dispozitiv (sifon) destinat degajării de proxid de azot şi un cartuş aferent, o legitimaţie cu înscrisurile unui organizaţii neguvernamentale având ca obiect combaterea traficului de droguri şi diverse înscrisuri.

La sediul DIICOT au fost conduse la audieri trei persoane, relatează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te