Marina Voica și Laurențiu Cazan, iubire interzisă acum 40 de ani. Ce și-au spus când s-au revăzut

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.07.2023 - 16:20
Marina Voicu revedere cu iubitul din tinerețe, după 20 de ani. „O mai iubesc și acum...” - Foto: Libertatea / imagine cu caracter ilustrativ

Doi artiști care s-au iubit cu patos în urmă cu aproape 40 de ani s-au revăzut în cadrul unui festival și au cântat împreună. Întâlnirea a fost extrem de emoționantă, căci foștii iubiți nu s-au mai văzut de 20 de ani.

SHARE

Laurențiu Cazan și Marina Voica au format un cuplu în urmă cu 40 de ani. Cei doi s-au întâlnit pe scenă, după două decenii și au cântat împreună în cadrul unui festival românesc.

Artistul a avut numeroase cuvinte de laudă pentru fosta sa parteneră.

Întâlnire emoționantă după 20 de ani 

Laurențiu Cazan și Marina Voica s-au revăzut după 40 de ani de la despărțire, în cadrul unui festival. Cei doi s-au mai întâlnit de câteva ori, în orașul natal al artistei, dar acum au cântat și împreună. 

Cei doi artiști s-au iubit cu patos în urmă cu 40 de ani și nu s-au mai văzut de două decenii. Cei doi și-au continuat viețile separat, dar au rămas în relații bune și se apreciază ca și artiști. 

Aceștia s-au mai văzut și întâmplător, în orașul artistei, însă reîntâlnirea de acum a fost mult mai emoționantă. Spontani, cum îi știm, Laurențiu Cazan i-a propus Marinei Voica să cânte două piese împreună. 

”Am cântat împreună cu Marina două piese, a fost și ea, recent, la Moroeni, am acompaniat-o la chitară, a interpretat două piese spaniole.

Fiecare a avut treaba lui acolo, în concert, eu am fost doar o singură zi. Oamenii nu au înțeles partea artistică, mulți rămân ancorați doar în zona romantică.

Am cântat cu Marina, noi am rămas prieteni buni. O colaborare artistică nu înseamnă o poveste de dragoste, eu m-am dus pe scenă cu arta. A fost o întâlnire pur artistică, nu ne-am mai văzut de 20 de ani.” a spus Laurențiu Cazan. 

„A fost o chestie spontană... a ieșit extraordinar” 

„De fapt, nu a fost o colaborare, ci o chestie spontană. Nu m-am gândit să cânt cu ea, a fost o întâmplare. Am întrebat-o, a ieșit extraordinar, o chestie de spontaneitate.

Citește și: Coca Andronescu, actrița de care s-a amorezat Cotescu în gara Lehliu. De ce i-a despărțit Ceaușescu

Marina arată foarte bine, dar să avem respect pentru un om care are o vârstă, nu vorbim acum despre iubiri, la vârsta asta.

Pe Marina Voica o iubesc acum doar ca om, ca artistă. Nu am voie să o iubesc că alții se și gândesc la lucruri mondene? Nici eu și nici ea nu mai avem 20 de ani. Să avem respect!”, a declarat Laurențiu Cazan pentru Impact.ro.

Marina Voica face parte din generația de aur a muzicii ușoare

Marina Voica s-a născut în Uniunea Sovietică în 1936. Face parte din generația de aur a muzicii ușoare românești alături de Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac. După o viață agitată artistic și sentimental, artista spunea recent că s-a retras la Breaza.

Artista a trecut prin clipe grele în urmă cu un an, când a fost nevoită să suporte o operaţie la inimă. Organul a fost afectat din cauza unei probleme din tinerețe.

"Nu mai puteam să respir, nu mai puteam să fac nici 10 paşi", a mărturisit artista într-un interviu. Despre ea se spune că a înregistrat sute de melodii, poate doar Gică Petrescu să o fi depășit.

Viață sentimentală tumultoasă 

Marina avea să se mărite de tânără cu Marcel Voica. Ea era studentă în anul întâi la Finanțe, la Moscova, iar el, de asemenea student, dar cu trei ani mai mare.

Venise din România cu recomandări speciale din partea partidului și cu viza autorităților sovietice care, pe vremea aceea, tăiau și spânzurau în toate țările lagărului socialist… S-au întâlnit, s-au plăcut, au început să se vadă....

„Aveam 19 ani – povestește Marina Voica – și eram fată mare… Marcel Voica intrase în viața mea și toată lumea știa că suntem împreună. Dar trebuia să plece pentru că terminase facultatea.

Citește și: Florin Zamfirescu dezvăluie de ce a murit Adrian Pintea, colegul său de cameră. În ce capcană căzuse

Eram total dezorientată, aveam nevoie de el. Așa că am hotărât să mă mărit… Dar dacă n-ar fi murit mama, nu făceam pasul ăsta și n-ajungeam în România. Cine știe cum ar fi fost viața mea…

Tata l-a rugat pe Marcel să mă mai lase în Rusia, până-mi iau diploma. Marcel a fost de acord… Am apucat să trăim ca soț și sotie doar un an. După care Marcel a plecat în România“, a spus artista.

Încet-încet, Marcel Voica s-a instalat confortabil în sufletul fetei. Ușor-ușor relația s-a stins și după 6 ani au divorțat.

Rămasă văduvă la 43 de ani, se iubește cu Laurențiu Cazan

Se va recăsători la vârsta de 26 de ani. Medicul Viorel Teodorescu era cu 3 ani mai mic. 

„Într-o zi, m-a sunat un doctor, Viorel Teodorescu. Mă văzuse la televizor și se îndrăgostise de mine. Ne-am întâlnit o dată, de două ori… Pâna la urmă, m-am îndrăgostit și eu de el. Târziu am aflat că nici măcar nu era doctor, era doar student. Pe mine însă deja nu mă mai interesa. Îl iubeam și era destul… Am divorțat de Voica, după șase ani de căsătorie“, povestea Marina Voica în Revista Tango.

Cei doi aveau să fie împreună timp de 17 ani. În 1981, medicul a murit de cancer.

În 1984, însă, Marina Voica s-a îndrăgostit din nou. De data asta de un tânăr de 24 de ani: Laurențiu Cazan. Ea avea 47. 
Ea, cu disperarea vârstei, pentru că știa care sunt șansele de durată ale unei asemenea „obrăznicii“ amoroase, el cu inocența tânărului abia ieșit din găoacea adolescentei.

Au trăit împreună, ca soț și sotie, trei ani. „Orice ar spune lumea, Laurențiu m-a iubit. Altfel aș fi simțit și nu m-aș fi combinat cu un bărbat atât de tânăr.

Citește și: Florin Piersic nu trebuia să îl joace pe Mărgelatul. A cui a fost ideea să „scuipe” semințe în film

Ne-am iubit unul pe altul într-un fel special, în care muzica ne lega și mai tare. Am cântat mult timp împreună. Pentru mine, Laurențiu este un geniu muzical“, a spus artista.

Iubirea lor a durat 3 ani. În acest timp, a cunoscut un tânăr grec care era student la medicină în România. Între ei era, de asemenea, o diferență de mai bine de 25 de ani. Nu s-a întâmplat nimic între ei atunci.

Acum, artista s-a retras la Breaza, departe de luminile scenei, unde are o casă. Spune că se simte minunat singură. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te