MAI dă 3,5 milioane de lei pe cazarea personalului detașat pe Litoral, deși are 2 hoteluri proprii

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.06.2023 - 10:13
MAI dă 3,5 milioane de lei pe cazarea personalului detașat pe Litoral, deși are 2 hoteluri proprii - Foto: dobrogeanews.ro
MAI dă 3,5 milioane de lei pe cazarea personalului detașat pe Litoral - Foto: replicaonline.ro
MAI dă 3,5 milioane de lei pe cazarea personalului detașat pe Litoral - Foto: replicaonline.ro

În fiecare an, în sezon, MAI detașează pe Litoral sute de polițiști și pompieri pentru siguranța turiștilor. Deși MAI dispune de două hoteluri proprii la mare, vara aceasta ministerul cumpără cazare și masă de aproape 3,5 milioane de lei pentru personalul detașat pe Litoral.

SHARE

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) deține două hoteluri pe Litoral, respectiv Meridian, în Mamaia, și Diana, în Saturn. 

Dar Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au lansat licitații în valoare totală de aproape 3,5 milioane de lei pentru achiziția de servicii de cazare pentru personalul detașat la mare.

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Vasile Zelca, a spus că una dintre explicații pentru faptul că personalul MAI detașat pe Litoral nu este cazat la hotelurile MAI ar fi distanța mult prea mare între acestea și locul unde ar fi detașați aceștia.

Dar, Vasile Zelca a precizat și că „Pe locurile din hotelurile MAI-ului de la mare e o mare bătălie”, relatează replicaonline.ro.

Citește și: VIDEO Andrew Tate, interviu la BBC din arest: Acuzațiile, „gunoi absolut”. Sunt o „forţă a binelui”

MAI achiziționează cazare pentru personalul detașat pe Litoral în Năvodari, Eforie, Techirghiol, Costinești, Mangalia și Neptun. 

MAI dă aproape 3,5 milioane de lei pe cazarea personalului detașat pe Litoral. Sunt prea departe

IPJ Constanța și ISU Dobrogea Constanța achiziționează servicii de cazare și masă și servicii de curățătorie a echipamentului polițiștilor și pompierilor detașați pe perioada sezonului estival 2023 în valoare de aproape 3,5 milioane de lei pentru intervalul 29 iunie 2023 și 6 septembrie 2023.

Citește și: Cum ajungi cu o mașină electrică de pe Litoral la munte. Traseul cel mai bun și puncte de alimentare

În funcție de locații, pentru cazarea în Năvodari, MAI este gata să scoată din „buzunar“ 655.873 de lei, pentru Eforie, 720.546 de lei, 93.577 de lei la Techirghiol, 725.120 de lei la Costinești, 385.018 de lei pentru Neptun și 853.321 de lei pentru Mangalia. Total: 3.433.455 lei.

De exemplu, în zona Mangalia, MAI contractează 18 camare duble, pentru 70 de nopți, la prețul de 500 de lei pe noapte. 

Unitățile de cazare trebuie să fie de minimum 3 stele, cazarea trebuie să includă mic dejun tip bufet suedez, mâncarea trebuie să fie musai caldă la momentul servirii, echipamentele trebuie să fie curățate minimum o dată pe săptămână și multe alte cerințe.

”Pe locurile din hotelurile MAI-ului de la mare e o mare bătălie. La mare sunt detașați nu numai polițiști, ci și jandarmi, pompieri, etc. Au fost ani în care au fost cazați la Meridian, în Mamaia, însă drumul, pentru polițiștii detașați la Vama Veche sau Mangalia, dura o oră jumătate, și atunci probabil că s-au făcut analize și s-a luat hotărârea că este mai bine să-i cazeze cât mai aproape de locurile unde vor fi detașați, adică Năvodari, Mangalia, Neptun, Techirghiol etc.

Se instala și oboseala drumului la cei care făceau cel puțin trei ore dus-întors pentru a ajunge la locație, și probabil s-a luat această decizie.

Mai sunt și urgențele când trebuie să ajungă cât mai repede la locul faptei”, a declarat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Vasile Zelca, pentru replicaonline.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te