Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea pentru funcția de procuror-șef DNA

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.11.2018 - 14:51
Adina Florea a fost respinsă de Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru Direcția Națională Anticorupție, Parchetul General şi DIICOT, printre acestea numărându-se şi cea a Adinei Florea, nominalizată pentru funcția de procuror-șef.

SHARE

În luna octombrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a unor procurori în funcţii de conducere. Adina Florea a fost propusă pentru funcţia de procuror-şef al DNA, Florena-Esther Sterschi, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Elena Giorgiana Hosu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Iuliana Nedelcu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și Adina Florea nu mai vrea ca DNA să ancheteze infracțiunea pentru care a fost condamnat Dragnea

„În conformitate cu dispoziţiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi, având în vedere considerentele Deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, Preşedintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiţiei, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004", transmite Administraţia Prezidenţială.
Citește și VIDEO Declarație incredibilă a tatălui Adinei Florea: Iohannis „poate avea” probleme cu DNA

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.