Italia cheltuie jumătate de miliard de euro pe an pentru tratarea nevaccinaților din spitalele Covid

DE Daniel Toșa | 10.12.2021 - 14:33
Italia cheltuie jumătate de miliard de euro pe an pentru tratarea nevaccinaților din spitalele Covid/FOTO: Pixabay

Numărul de infecții cu coronavirusul a crescut cu 22,4% în Italia în ultimele șapte zile, țara înregistrând o creștere cu 12% a numărului de decese și cu 16,3% a celui de spitalizări. Autoritățile estimează la jumătate de miliard de euro costurile cu tratarea nevaccinaților.

SHARE

Media zilnică a noilor contagieri a crescut de șase ori între 15 octombrie și 7 decembrie, de la 2.456 de cazuri de COVID-19 la 15.110.

Însă campania de vaccinare avansează la rândul ei într-un ritm constant, autoritățile italiene administrând 223.000 de prime doze ale unui vaccin anti-Covid în ultima săptămână, o creștere de 31,7% atribuită introducerii „super certificatului verde”.

Italia și-a vaccinat anti-Covid 80,1% din populație cu cel puțin o doză a unui vaccin, 2,6 milioane din persoane primind deja și doza „booster”.

Începând cu luna decembrie italienii cu vârsta de peste 18 ani și rezidenții țării se pot programa să se vaccineze cu a treia doză a unui vaccin anti-Covid dacă au trecut 5 luni de la finalizarea schemei inițiale.

Citește și: Putin invocă „un genocid în estul Ucrainei”, semn că pregătește invazia

Italia a autorizat și vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani pe 16 decembrie, aceștia putând fi inoculați cu cele două doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Autoritățile italiene și-au atins obiectivul de a vaccina 80% din copiii de peste 12 ani încă de pe 10 octombrie.

Un sondaj realizat de centrul de cercetări Censis arată însă că 6% din italieni resping existența Covid în timp ce 10,9% consideră vaccinurile împotriva coronavirusului inutile.

Citește și: Un interlop care trăiește din pensia bunicii a amenințat timp de 4 minute un polițist într-un live

Walter Riccardi, consilierul ministrului sănătății Roberto Speranza, a declarat că „nu vom convinge pe toată lumea să se vaccineze odată cu introducerea COVID Pass (super certificatul verde) dar este un bun început. Sperăm să își dea seama că dacă nu se vaccinează urgența va continua timp de ani de zile și întreaga țară va suferi”.

„În fiecare lună cheltuim în jur de 50 de milioane de euro pentru a trata antivacciniștii care ajung în spital. Suma ajunge la jumătate de miliard de euro într-un an, bani pe care i-am putea folosi pentru tratarea altor boli pe care nu le putem trata în momentul de față”, a explicat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.