Interlopul Palmă Mare, liber după ce, înarmat cu un pistol, a bătut un afacerist la el acasă

DE Adrian Costin | Actualizat: 18.03.2021 - 13:44
Interlopul Bodan Turcuț, zis Palmă Mare, liber după ce, înarmat cu un pistol, a bătut un afacerist la el acasă Foto: Bihoreanul
Momentul în care Palmă Mare îl agresează pe tânărul afacerit Foto: Bihoreanul

Bogdan Sergiu Turcuț, zis Palmă Mare a intrat înarmat în casa unui tânăr om de afaceri și l-a bătut pentru că acesta nu mai voia să-i plăească taxa de protecție.

SHARE

Victima, un orădean de 33 ani, a declarat că scandalul a început după ce a refuzat să-i mai plătească lunar o taxă de protecție lui Palmă Mare. 

Citește și: Când va fi gata vaccinul anti-COVID care ar oferi imunitate 17 ani. Testele clinice au început

"El lucrează la o firmă de pază cu care am reziliat contractul în urmă cu două - trei luni, pentru că el îmi solicita mai mulţi bani decât erau prevăzuţi în contract. Cu toate că nu mai aveam nicio relaţie comercială cu firma, acest om venea, lunar, şi îmi cerea bani. I-am spus că nu mai vreau să plătesc. De aici a pornit scandalul", a declarat afaceristul pentru Bihoreanul. 

Citește și: Mafiotul Rechinu: Sunt o victimă. Parchetul din România ignoră o soluție definitivă din Mexic

Palmă Mare, înarmat cu un pistol, l-a bătut pe afacerist chiar la el în casă

Victima spune că bătăușul l-a sunat duminică și că banii erau pregătiți, tocmai pentru a evita o altercaţie. Însă Palmă Mare voia să recupereze şi banii unui amic de-al său, care plătise avans pentru închirierea unei case deţinute de afacerist dar, între timp, se răzgândise. 

Citește și

Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

 "Eu am o vilă în Sânmartin, iar acea persoană m-a contactat în octombrie anul trecut, în numele unei firme canadiene, care dorea să o închirieze. În octombrie, mi-a lăsat o garanţie de 600 euro sub pretextul că vin într-o săptămână, două, apoi o lună. Au venit abia în februarie. Am încheiat un contract, l-am şi înregistrat imediat, mi-au plătit în avans chiria pe 2 luni, ca după o zi să-mi ceară banii înapoi. I-am spus că îi voi da eventual garanţia. Cum nu ne-am înţeles, l-a trimis pe Turcuţ", a povestit afaceristul pentru Bihoreanul. 

Până la urm bătăuşul a intrat cu pistolul în mână în casa afaceristului,iar agresiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere montate în casă. Din înregistrare se vede cum Turcuţ loveşte victima cu palma şi picioarele, atât în sufragerie cât şi în bucătărie, îi smulge bluza şi îl ameninţă cu pistolul.

Citește și: România a cerut ajutorul Parchetului General din Mexic pentru a-l aresta pe mafiotul Rechinu

Doar o amendă pentru portul armei în public

"Nu mi se pare normal. Noroc că eram singur, putea fi şi fetiţa mea acasă", a explicat victima care, imediat după plecarea bătăuşului, a sunat la 112. În câteva minute, maşina în care se afla Turcuţ a şi fost oprită de poliţişti, între Sânmartin şi Oradea. 

"În autoturism se aflau trei persoane, între care şi bărbatul în vârstă de 35 ani împotriva căruia s-a făcut reclamaţia. În urma controlului corporal, asupra lui s-a găsit pistolul. Este vorba despre o armă de tip airsoft, neletală şi nesupusă autorizării", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Turcuţ a fost condus la sediul Poliţiei din Băile Felix unde, spune Fărcuţa, s-a ales cu o amendă de 2001 lei pentru portul în locuri publice a armei care, de asemenea, a fost confiscată.

Totodată, pentru că victima a depus plângere penală împotriva lui, în caz s-a deschis şi un dosar penal, bătăuşul fiind cercetat acum pentru loviri şi alte violenţe respectiv ameninţare. 

Bogdan Sergiu Turcuţ: "O prostie"

După apariţia articolului, Bogdan Turcuţ a contactat redacţia pentru a-şi prezenta propria variantă legată de incident. Potrivit lui Turcuţ, singurele sume pe care le-a încasat de la victimă erau "datorii". „Există un contract între firma lui şi cea la care lucrez, un contract în vigoare şi azi. El are facturi restante din decembrie anul trecut. Nu i-am luat niciodată un leu în plus, doar ceea ce datora, totul este fiscalizat, se poate verifica”, spune bărbatul. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te