Mafiotul Rechinu: Sunt o victimă. Parchetul din România ignoră o soluție definitivă din Mexic

DE Adrian Costin | Actualizat: 18.03.2021 - 08:12
Mafiotul Rechinu spune că este o victimă și că are dejao sentință definitivă în mexic care arată că e nevinovat Foto: Twitter

Procurorii români au solicitat ajutor Parchetului General din Mexic în dosarul în care-l acuză pe Florian Tudor, zis Rechinu, de fraude cu carduri, omor calificat, trafic de migranți, șantaj și spălare de bani. Interlopul susținte că el este de fapt o victimă.

SHARE

 Pe contul său de Twitter, Florian Tudor, care se află în Cancun, spune că, în toate cazurile, acuzațiile care i se aduc sunt false și că plângerile împotriva lui au fost deja soluționate.

Citește și: Când va fi gata vaccinul anti-COVID care ar oferi imunitate 17 ani. Testele clinice au început

Autoritățile române desfășoară din 2012, adică de nouă ani, investigații asupra unui grup infracțional organizat format din români care operează în Mexic, liderul fiind olteanul Tudor Florian, zis Rechinu.

Tribunalul București se va pronunța la 23 martie dacă va fi emis un mandat de arestare pe numele lui Florian Tudor, zis Rechinul, acesta aflându-se în Mexic în momentul de față. 

Citește și

Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

Rechinu: Sunt o victimă. Parchetul din România ignoră o soluție definitivă din Mexic

"Parchetul General al României solicită arestarea mea pentru omor calificat și tentativă de omor calificat, ignorând o sentință definitivă a unei autorități mexicane, caz care a fost deja soluționat în Mexic în dosarul FGE/QR/CAN/UH/06/302/2018. Nu am mai fost în România de 12 ani, dar procuratura română investighează o crimă din Mexic care a fost deja soluționată de un judecător mexican și există deja o sentință definitivă. De asemenea, sunt acuzat de clonarea cardurilor în Mexic, fapte care sunt total false, în cei 7 ani în care compania mea (Multiva) de bancomate, nu am avut niciodată plângeri, cereri, pretenții sau prejudecăți cu privire la astfel de acuzații", a postat el pe Twitter.

 Citește și: România a cerut ajutorul Parchetului General din Mexic pentru a-l aresta pe mafiotul Rechinu

Tudor s-a dezis de Marcu Constantin Sorinel despre care autoritățile române spun că ar fi fost executat la comanda lui Florian Tudor. De asemenea, Rechinu s-a dezis și de Elian Florin, pe care autoritățile îl identifică drept fratele său.

"Nu e nici ruda mea, nici fratele meu, nu-l cunosc. Dimpotrivă, face parte dintr-un grup de români care i-a terorizat familia. Persoana respectivă a fost arestată în Puerto Vallarta în martie 2012, în timp ce încerca să plaseze un dispozitiv pe un bancomat. Ulterior, el a fost arestat de FBI, în Miami, în octombrie 2020 pentru infracțiunea de clonare.

Citește și

Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

"Reiterez faptul că nu am rudenie sau relație cu acel domn. Tudor Elian Florin a făcut parte din grupul de români condus de Marcu Constantin, un grup de români cu care am avut probleme și care au încercat să ucidă un membru al familiei".

Infracțiunile spectaculoase pentru care e acuzat Rechinu

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Citește și

Interlopul oltean care a speriat Mexicul

Mafia românească din Mexic, condusă de Rechinu, clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBi. 

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Imperiul infracțional construit de „Rechinul“ Florian Tudor a început să se destrame treptat după ce fost său bodyguard, Sorin Marcu a fost asasinat în Cancun.

Citește și Asasinarea lui Marcu

Totul a culminat cu Operațiunea „Caraibe“, coordonată de FBI și Unitatea mexicană de Informații Financiare, prin care se urmăresc proprietățile și tranzacțiile financiare efectuate de Florian Tudor. Alte anchete sunt în desfășurare în România. 

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

Unitatea de Informații Financiare (UIF) a blocat 79 de conturi bancare folosite pentru fraudă în Mexic.

Unul din liderii Partidului Verde Ecologist, Jose de la Pena Ruiz de Chavez, a fost demis în urma legăturilor pe care le avea cu mafia românească.

Mai mulți politicieni și șefi de poliție mexicani sunt vizați de anchetele în curs

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te