Interlopul Bera, care se bătea cu Sandu Geamănu, și Talanu au furat un bax cu cocaină din autogară

DE Adrian Costin | Actualizat: 13.09.2022 - 15:53
Gabriel Bera Foto: Facebook

Periculosul interlop Gabriel Bera, care scotea cuțitul la polițiști, și Andrei Zetea, zis Talanu, ar fi tâlhărit un alt traficant care ridica o cantitate mare de cocaină de la Autogara Militari.

SHARE

Gabriel Bera a fost reținut de procurorii DIICOT- Structura Centrală, după ce, împreună cu doi complici, ar fi tâlhărit un bărbat care ridicase o cantitate importantă de cocaină.

Citește și: VIDEO Un român și Miss Earth din Mexic au furat 45 de sticle de vin care costau 1.648.500 €

Conform anchetatorilor, liderul interlop ar fi aflat că, pe 19 iulie, în jurul orei 03:00, traficantul va fi la Autogara Militari, de unde va ridica un colet venit din Olanda.

 

Tâlhăria a avut loc în 19 iulie, în jurul orei 03:00, victima fiind agresată și amenințată de către patru persoane care i-au luat un colet expediat din Olanda, pe care îl ridicase din fața autogării Militari.

Atât tâlharii, cât și victima acestora au fost reținuți de procurori, pentru trafic internațional și intern de droguri de mare risc.

Citește și: VIDEO Cum a vrut interlopul oltean Rechinu să iasă din închisoarea din care a evadat El Chapo

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că Gabriel Bera, cel care a coordonat jaful, este un lider marcant al lumii interlope, specializat, în special, în infracțiuni cu violență și trafic de droguri.

Citește și: Brigada interlopilor români care a terorizat Torino, condusă de un fotbalist. Și albanezii se temeau

Sursele citate au mai precizat că unul dintre cei care l-au ajutat să comită jaful din fața Autogării Militari este Andrei Zetea, un alt interlop periculos, cunoscut sub numele de Talanu.

Bera, tăiat de oamenii lui Sandu Geamănu

Acesta a devenit cunoscut încă de la începutul anilor 2000, când a fost înjunghiat în obraz, în toaleta unui restaurant din Sectorul 6, după un conflict cu temutul Sandu Geamănu.

Gabriel Bera, petrecea cu prietenii în Pui de Urs, un local din sectorul 6 al Capitalei. La bairam îşi face apariţia şi Sandu Geamănu, iar între acesta şi Bera are loc o discuţie. Nu trece mult şi în restaurant intră Nicos, locotenentul interlopului. Puţin “afumat”, Bera merge la toaletă. Nicos se duce după el şi-l atacă. Îi împlântă un cuţit în maxilar, până când lama şişului iese prin pomete cu tot cu şase dinţi. Sportivul scapă cu viaţă ca prin farmec. Nicos este arestat pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, în timp ce Sandu Geamănu este doar martor în dosar pentru că nu s-a putut demonstra că Nicos a acţionat la comanda şefului său.

A amenințat polițiștii cu cuțitul

Ulterior, Bera s-a remarcat ca traficant de droguri, iar pentru o bună bucată de vreme a fost urmărit internațional pentru ultraj, după ce i-a amenințat cu un cuțit de mari dimensiuni pe mai mulți polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. Aceștia ar fi mers să-i ducă o citație, iar Bera s-a înfuriat în momentul în care a constatat că este prieten cu unul dintre ei.

Atunci, i-ar fi cerut soției să-i aducă din casă un cuțit, după care i-a pus pe fugă pe toți polițiștii care îi bătuseră la ușă.

Acuzat de ultraj, bărbatul s-a ascuns, o perioadă, pe teritoriul Germaniei, însă a fost prins și trimis în România, dar nu înainte să fie bătut cu sălbăticie de polițiștii germani. Ca urmare, spun surse din Poliție, la revenirea în țară, deținutul ar fi avut nevoie de spitalizare.

Aflat în penitenciar, acesta ar fi devenit un apropiat al clanului Caran. După liberare, Bera ar fi menținut legătura cu Caranii, însă numele său nu a mai apărut în niciun dosar asociat traficului de stupefiante, până pe 19 iulie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te