Interlopii Mircea și Vali Nebunu au fugit din țară. Doar Vali a fost dat în urmărire internațională

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.10.2021 - 09:13
Interlopii Vali și Mircea Nebunu, șefii calnului Sportivilor, au fugit de sub ochii polițiștilor români Foto: Facebook
Foto: politiaromana.ro

Mircea Băluș, șeful clanului Sportivilor, zis Nebunu, și fratele său Vali sunt de negăsit. Mircea a plecat din țară fără să fie luată vreo măsură împotriva sa și așteaptă condamnarea în străinătate. Vali Nebunu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni, însă se sustrage executării.

SHARE

La 20 octombrie, Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat Vali Nebunu la 3 ani şi 6 luni de închisoare  pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în formă agravată şi în stare de recidivă. 

Citește și: Un fost fotbalist a coordonat un șmen de 110.000 € la Viena. Interlopii Balint și Buzilă, complici

Cum Vali Nebunu nu s-a prezentat la penitenciar pentru executarea pedepsei, polițiștii au mers la el acasă pentru a-l ridica, însă interlopul a fost de negăsit.

Citește și: Doi membri ai clanului Săndulache, arestați. Gruparea forța femei să ascundă droguri în zone intime

El a fost dat în urmărire națională pentru executarea mandatului de pedeapsă cu închisoarea. 

Complicele său, Marius Bogdan Ilițoiu a fost condamnat la un an și zece luni cu suspendare, pentru favorizarea făptuitorului și pentru trafic de țigări. 

Citește și: Interlopul Cosmos Tănase, prins fără centură, a amenințat polițiștii că-i calcă cu mașina

Și Vali Nebunu și Ilițoiu au fost achitați pentru acuzația de trafic de migranți. 

Curtea de Apel Timișoara a respins ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate ridicată de avocații lui Valentin Băluș. 

Cum au ajuns Vali Nebunu și soția să-și aducă fetița de un an în România

În 2016, autoritățile judiciare din Elveţia au început o anchetă cu privire la un grup infracţional din care ar fi făcut parte Valentin Băluş și soția acestuia, Doina Băluş (care, la data faptelor, îi era concubină și se chema Derviş), pe numele cărora ar fi fost emise mandate de arestare.

Citește și: Unde au fugit interlopii Mircea Nebunu și Anaser Duduianu ca să scape de închisorile românești

În vara lui 2017, aflată în Olanda, alături de soțul său și fiica lor, pe atunci în vârstă de un an, Doina Băluș a fost reținută la un control, în baza mandatului emis în Elveția.

Citește și: Interlopii Filozof, Amar, Gilbert și Superman spun că i-au dat șpagă judecătoarei Burlan

Însă, după câteva zile a fost pusă în libertate. În schimb, Vali Nebunu nu a fost reținut. În timp ce anchetatorii români susțineau ulterior că bărbatul a scăpat de controlul olandezilor, Valentin Băluș a susținut că nu avea cunoștință ca pe numele lui să fi fost emis un mandat de arestare în Elveția. Totuși, pentru a nu avea probleme cu ancheta din Țara Cantoanelor, a hotărât să se întoarcă în România, alături de soția sa.

Citește și: BRD vrea să deschidă cu forța caseta de valori a interlopului Belgian Tănase și a unui fost procuror

Ca să evite un eventual consemn la frontiera română, au stabilit să intre fraudulos în țară, ajutați de doi cunoscuți și de un șofer de TIR. În luna august 2017, Băluș și soția lui au fost aduși cu o mașină din Germania până în apropierea frontierei cu România. Într-o parcare, au fost ascunși printre cauciucurile dintr-un camion și au trecut împreună granița pe la Nădlac.

Citește și: Un hoț de lemne și-a bătut doi prieteni cu scândura pentru că l-au trezit din somn. Pedeapsa: 10 ani

Pentru că fiica celor doi soți rămăsese în Germania, fără pașaportul care îi fusese confiscat de autorităţile olandeze, Valentin Băluș le-a cerut celor care l-au ajutat să intre în țară să îi aducă fetița în România. Ceea ce s-a și întâmplat, astfel că, însoțită de fratele major al acesteia, copila a intrat în țară prin vama Nădlac, unde i-au fost prezentate certificatul de naștere și o procură expirată de câteva zile prin care mama fetiței îl împuternicea în acest sens pe fratele major.

Valentin Băluș a recunoscut că a intrat fraudulos în țară, dar a susținut că a făcut-o doar pentru a fi alături de soția sa. În plus, a precizat că a aflat abia doi ani mai târziu că între România și Țara Cantoanelor nu exista un acord de extrădare, astfel cum reiese și din interceptările efectuate în 2019.

”La data intrării în țară, necunoscând că ar exista vreo anchetă pe numele său în Elveția, nu avea niciun motiv să nu vină legal, legitimându-se cu cartea de identitate valabilă. În consecință, revenirea sa în România nu poate fi conexată cu intenția de a evita o anchetă în străinătate”, a explicat avocatul Ionel Manole, cel care îl reprezintă pe Valentin Băluș.

Mircea Nebunu își așteaptă condamnarea în străinătate

Mircea Băluș, zis Nebunu, a plecat înainte condamnării definitive în dosarul privind conducerea fără permis în care primise, în primă instanță, un an și o lună de închisoare cu executare.

Citește și: Patroana și Dana Criminala, femeile care i-au marcat viața infractorului Leo de la Strehaia

Pedeapsa cu executare venise ca urmare a faptul că Mircea Nebunu a fost eliberat condiționat după ce a fost condamnat, în 2017, la nouă ani de pușcărie din care a făcut doar o zi.

Citește și: Criminalul și violatorul în serie „Ciupitu", găsit după 35 de ani. A mărturisit și s-a sinucis

Mircea Nebunu a contestat acum decizia prime instanțe care l-a condamnat la un an și o lună de închisoare și este în așteptarea verdictului final.

Citește și: VIDEO Interlopii români au enervat Austria: Party cu tort și șpriț, transmis live din închisoare

El a ales să plece din România, asupra lui nefiind luată vreo măsură care să-i interzică acest lucru, pentru a efectua pedeapsa afară din țară unde sunt condiții mai bune.

Acum câteva zile a postat un clip video în care lăsa să se înțeleagă că este în Italia, asta după ce înainte postase o fotografie din Spania.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te