Criminalul și violatorul în serie „Ciupitul", găsit după 35 de ani. A mărturisit și s-a sinucis

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.10.2021 - 19:28
Criminalul și violatorul în serie „Ciupitul", găsit după 35 de ani Foto: La Noticia Digital

Crimele și violurile sale au șocat Parisul între 1986 și 1994, dar până acum nu au fost rezolvate. Printre crimele șocante care i-au fost atribuite s-a numărat asasinarea lui Cécile Bloch, în vârstă de 11 ani. A fost dată dispărută după ce nu a ajuns la școală, în 1986.

SHARE

Testele ADN au confirmat că Francois Vérove, bărbatul care a mărturisit că este un criminal în serie căutat de poliția franceză timp de zeci de ani, este într-adevăr autorul crimelor care au șocat Parisul în anii 1980 și 1990.

Citește și: Patroana și Dana Criminala, femeile care i-au marcat viața infractorului Leo de la Strehaia

Bărbatul, cunoscut ca Le Grêlé (Ciupitul), s-a sinucis după ce polițiștii l-au chemat la un interogatoriu, relatează BBC.

Citește și: VIDEO Interlopii români au enervat Austria: Party cu tort și șpriț, transmis live din închisoare

 
Crimele și violurile sale au șocat Parisul între 1986 și 1994, dar până acum nu au fost rezolvate. Printre crimele șocante care i-au fost atribuite s-a numărat asasinarea lui Cécile Bloch, în vârstă de 11 ani. A fost dată dispărută după ce nu a ajuns la școală, în 1986.

„Nu vom ști niciodată toate crimele comise de Le Grêlé”, a spus Didier Saban, un avocat care reprezintă familiile victimelor.

ADN-ul lui Vérove a apărut în cazul a patru crime și șase violuri, dar Saban a spus că există, fără îndoială, mai multe crime, iar moartea sa a lăsat multe familii fără răspunsuri.

 
Un portret al lui Le Grêlé a atârnat de zeci de ani pe pereții brigăzii criminale a poliției judiciare din Paris. Schița a fost făcută cu ajutorul fratelui vitreg al lui Cécile Bloch, care l-a văzut pe criminal în clădire, în ziua crimei. Își amintește că i-a urat o zi „foarte, foarte bună”.

Citește și: Român torturat în Spania pentru răscumpărare: ars cu țigara, bătut cu cablul, sugrumat

Moartea fetiței a rămas o crimă cu autor necunoscut timp de zeci de ani. Dar un magistrat de instrucție a decis recent să trimită scrisori către 750 de jandarmi aflați în acea perioadă în regiunea Parisului.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani găsit mort fusese jandarm înainte de a deveni ofițer de poliție și, ulterior, s-a penisionat. Soția sa l-a declarat dispărut pe 27 septembrie, la trei zile după primirea scrisorii.

Corpul său a fost descoperit într-un apartament închiriat în satul de pescari Grau-du-Roi de pe coasta mediteraneană, împreună cu un bilet de sinucigaș.

Conținutul scrisorii nu a fost confirmat, dar presa franceză a relatat că „Ciupitul” a mărturisit că a experimentat „impulsuri anterioare”, dar că apoi „și-a revenit”. Se pare că a recunoscut că a comis crime, fără a detalia însă victimele sau circumstanțele acestora.

În afară de uciderea fetiței de 11 ani, dovezile ADN l-au legat pe bărbat și de alte crime și violuri. Acestea au inclus uciderea lui Gilles Politi, în vârstă de 38 de ani, și a soției sale Irmgard Müller, în 1987.

Presa locală relatează de asemenea că a fost legat de asasinarea unei tinere de 19 ani, Karine Leroy, care a fost găsită moartă în 1994 la marginea unei păduri. Și ea a dispărut în timp ce mergea la școală.

În cazurile de viol, care au avut ca victime inclusiv două fete în vârstă de 14 și 11 ani, suspectul s-ar fi identificat ca polițist.

„Am avut această convingere că este fie polițist, fie jandarm, atât din cauza violenței pe care a folosit-o împotriva victimelor sale, cât și din tactica pe care a adoptat-o”, a spus avocatul familiilor victimelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te