Un hoț de lemne și-a bătut doi prieteni cu scândura pentru că l-au trezit din somn. Pedeapsa: 10 ani

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 15.10.2021 - 09:22
Un hoț de lemne a primit o pedeapsă de 10 ani pentru tentativă de omor, după ce și-a bătut doi prieteni de băutură cu o scândură Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu

Florian Balla are mai multe condamnări pebtru furturi de lemne, însă acum a primit 10 ani d eînchisoare după ce și-a bătut doi prieteni cu care băuse o noapte întreagă. Cei doi au rămas cu sechele grave neurologice, dificultăţi vizibile de vorbire şi memorie.

SHARE

Florin Balla (36 ani) din comuna Chişlaz, jud. Bihor, a fost depus la Penitenciarul Oradea de poliţiştii Secției 4 de Poliție Rurală Marghita, după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat. 

Citește și: Interlopul Petre Geamănu a aruncat la câini doi nepalezi prinși că pescuiau cu curent electric

Balla şi victimele sale băuseră împreună toată noaptea, iar la un moment dat, bărbatul s-a retras să doarmă, cerându-le amicilor să plece.

Citește și: BRD vrea să deschidă cu forța caseta de valori a interlopului Belgian Tănase și a unui fost procuror

Cei doi însă, voiau să bea în continuare. La rugăminţile lor, soţia lui Balla s-a dus să-l trezească. Trezit de somn, bărbatul le-a cerut celor doi să plece, moment în care una dintre victime l-ar fi luat după gât. Gestul, unul prietenesc, l-a enervat pe Balla, care era iritat şi mahmur.

Citește și: Clanul Capră, care lua alocațiile copiilor victimelor și le amenința cu violul, ani grei de pușcărie

Într-o criză de furie, Balla i-a aruncat pe cei doi în curte, apoi a luat o bucată de scândură cu care i-a bătut cu bestialitate. Cei doi au ajuns direct la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, cu multiple traumatisme şi fracturi, cele mai grave la nivelul capului.

Citește și: VIDEO A depășit pe linie continuă un TIR și i-a frânat în față. Șoferul de camion n-a oprit

Totul s-a întâmplat la 18 octombrie 2018, în jurul orei 3 dimineaţa.

Hoțul de lemne, pedespsit la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor

„Instanța reține ca inculpatul a acţionat în mod cu totul brutal şi fără vreun motiv legal justificat, pe fondul imposibilităţii gestionării propriilor trăiri, cu nervozitate şi violenţă, doar pentru faptul că nu s-au înţeles asupra modalităţii de finalizare a petrecerii”, se arată în hotărârea judecătorească.

„În loc să găsească o soluţie rezonabilă adaptată stadiului în care se găseau participanţii, în mod vădit în stare de ebrietate, a ales să acţioneze în mod violent asupra victimelor prin lovirea acestora în zone vitale care putea să aibă ca urmare moartea acestora”, a mai notat instanța, conform Bihoreanul. 

Florian Balla a încasat o pedeapsă de 10 ani de detenţie, plata cheltuielilor spitaliceşti pentru tratarea celor două victime, în sumă totală de peste 16.000 lei, la care se adaugă daune morale în valoare totală de 95.000 lei către cei doi. Pentru recuperarea sumelor datorate, instanţa a dispus luarea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale bărbatului condamnat.  

În plus, va trebui să plătească și costurile Serviciului de Ambulanţă Bihor, care a acordat primele îngrijiri medicale victimelor şi le-a transportat la spital.

Numeroase condamnări pentru furt

Florian Balla este recidivist, având numeroase condamnări pentru furt, dar şi un proces pe rol în care e acuzat de furturi repetate de lemne. Concret, bărbatul a fost trimis în faţa instanţei de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea fiind acuzat că, în perioada 2016 - 2017 a tăiat 41 de goruni seculari din mai multe păduri private din zonă. În acest dosar, Balla a fost condamnat deja la 3 ani şi 3 luni de detenţie la Judecătoria Oradea, verdictul final urmând să fie pronunţat la Curtea de Apel Oradea, conform Bihoreanul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te