Împăratul, interlopul care l-a făcut "tocăniță" cu ranga pe un rival în Irlanda, trimis în judecată

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.09.2022 - 20:24
Nouă interlopi l-au făcut „tocăniță" cu răngi și cuțite pe Virgil Bușă (dreapta) pentru că nu a vrut să îi plătească taxă de protecție proxenetului Anton Ioan zis Împăratul Foto: Facebook

Totul a plecat de la taxa de protecție pe care cel care a fost ucis nu a vrut să o plătească "Împăratului", care era șeful proxeneților români din Dublin.

SHARE

Victima interlopului Anton Ioan, zis Împăratu, este Virgil Buşă, care este tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei manelistului Adi Minune.

Anton Ioan, zis şi "Împăratu", liderul unei grupări care voia să controleze activităţile infracţionale în Dublin, ar fi avut un conflict cu Virgil Buşă şi i-a cerut o taxă de protecţie de 350 de lire la fiecare două zile pentru ca două tinere aduse din Bucureşti să se prostitueze într-un oraş din Irlanda.

Citește și: VIDEO Interlopul Sandu Hingheru, care l-a răpit pe Salam ca să-i cânte, a fugit în Mexic ca să scape

Acesta a refuzat să plătească taxa, iar Împăratul a trimis peste el nouă acoliți ca să-l facă "tocăniță". Aceștia care l-au bătut cu răngi și cuțite pe Bușă care, la un moment dat, a sărit pe un balcon și a încercat să scapte, dar a fost prins. A murit la scurt timp în urma rănilor suferite.

Citește și: VIDEO Chioru, Rogojină și Marian au furat un seif cu 300.000 de euro de la un arbitru de câini

Potrivit deciziei Tribunalului București, cea mai mare pedeapsă a primit-o Mihai Ionuţ Martinaş - 30 de ani închisoare, urmat de Nicolae Stanca - 20 ani şi 2 luni. Gabriel Nicu Păunescu, Corneliu Vîrlezeanu, Ionuţ Păuc, Bogdan Ionuţ Şuşcă, Ioan Bizău şi Bogdan Marius Danci au primit fiecare câte 19 ani şi 6 luni închisoare, iar Liviu Bîrligea - 9 ani şi 10 luni închisoare. Totalul condamnărilor se ridică la aproape 177 de ani.

Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată, complicitate la tâlhărie calificată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citește și: VIDEO Cum a luat foc din senin mașina închiriată de un sătmărean, chiar în fața casei

De menţionat că doar unul dintre inculpaţi, Gabriel Nicu Păunescu, este judecat în arest la domiciliu, ceilalţi opt fiind în libertate, sub control judiciar.

Citește și

Forțate să transporte droguri în vagin, puse să mânânce bani și violate. Ororile clanului Săndulache

De ce au primit nouă interlopi 177 de ani de închisoare pentru uciderea unui proxenet în Dublin

Victima celor nouă inculpaţi este Virgil Buşă, care este tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei manelistului Adi Minune.

Citește și: EXCLUSIV Subprefectul de București, Sebastian Buși, vacanță de lux în Kenya după 22 de zile de lucru

În august 2016, pe rolul DIICOT a fost înregistrat un denunţ prin care s-a reclamat modul în care a fost ucis Virgil Buşă în localitatea Navan, Irlanda, în aprilie 2014. Principalul suspect era Anton Ioan, zis "Împăratul", liderul unei grupări de proxeneţi din Irlanda.

Citește și: EXCLUSIV Ambasadei Rusiei îi e rușine cu Oana Lovin. Nu recunoaște că a primit întrebări

Conform DIICOT, la sfârşitul anului 2013, Anton Ioan a recrutat o prostituată, pe care a dus-o în Irlanda, într-un circuit cunoscut cu denumirea "Turing" (schimbarea săptămânală a apartamentelor şi oraşelor în care fetele practică prostituţia, pentru a nu atrage atenţia poliţiei).

Citește și

Interlopul care-și băga datornicii dezbrăcați iarna în apă și-a serbat ilegal ziua cu 30 de persoane

Ulterior, în februarie 2014, femeia îl cunoaşte în Dublin pe Virgil Buşă şi decide să-l „părăsească” pe Anton Ioan, urmând să se prostitueze în mai multe apartamente pe care Buşă le închiriase în Irlanda şi unde adăpostise alte prostituate.

Citește și: Un interlop amenință cu pistolul de față cu soția și fetița lui: Ultimul glonț mi-l trag eu în cap

Procurorii notează că, deşi era însurat, Virgil Buşă a jucat rolul de lover-boy, spunându-i femeii că s-a îndrăgostit de ea şi că o va ajuta, fără să-i ceară vreun ban din practicarea prostituţiei.

Femeia s-a mutat într-un apartament al lui Virgil Buşă în centrul oraşului Dublin, iar noul proxenet i-a realizat un profil pe un site, fapt ce i-a atras atenţia lui Anton Ioan.

Taxă pentru "Împărat"

Între cei doi proxeneţi a izbucnit un conflict pentru controlul prostituatelor, mai ales că Buşă a refuzat să-i plătească o taxă „Împăratului”. Conflictul a escaladat după ce Virgil Buşă a pătruns cu forţa într-o casă închiriată pentru prostituţie de Anton Ioan şi, sub ameninţarea armelor de foc, a sustras câteva mii de euro.

În aprilie 2014, Anton Ioan a decis să-l ucidă pe Virgil Buşă şi, pentru a-i întinde o capcană, l-a pus pe un complice să închirieze un apartament la parterul unui bloc unde locuia şi Buşă.

Tot acum, Anton Ioan îi convoacă pe membrii grupării sale şi le pune la dispoziţie arme cu care să fie omorât Virgil Buşă.

Citește și: VIDEO Un hoț român și Miss Earth din Mexic au furat 45 de sticle de vin care costau 1.648.500 €

L-au făcut "tocăniță" cu răngi și cuțite

Liderul grupării le-a cerut subordonaţilor „să-l facă tocăniţă” pe rival şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei.

După acea întâlnire, subordonaţii lui Anton Ioan s-au deplasat cu două autovehicule în localitatea irlandeză Navan şi au pătruns în apartamentul lui Virgil Buşă, pe care l-au atacat cu răngi şi cuţite, exercitând violenţe şi asupra altor două persoane, arată procurorii.

Pentru a-şi asigura scăparea, Virgil Buşă a sărit de la balconul apartamentului său şi a cerut ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului (unde locuia complicele lui Anton Ioan), însă a fost prins de atacatori şi lovit în continuare, până şi-a pierdut cunoştinţa.

Bărbatul a fost transportat la un spital din Dublin, unde a murit câteva zile mai târziu, în urma leziunilor grave suferite.

"Împăratul" a fost extrădat acum două luni din Irlanda. 

Împăratu, trimis în judecată

„Prin rechizitoriul din data de 20.09.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi (unul în stare de arest preventiv şi unul arestat în lipsă) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat (o victimă), tentativă la omor calificat (două persoane vătămate), instigare la tâlhărie calificată (o victimă) şi şantaj”, a precizat DIICOT, într-un comunicat citat de Agerpres.

În perioada martie – aprilie 2014, cei doi inculpaţi, unul având rolul de lider (Împăratul, n.r.), au constituit, împreună cu alţi zece cetăţeni români, un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiunii de omor. În acest scop, membrii grupului au urmărit şi supravegheat persoane considerate rivale grupării infracţionale şi au exercitat asupra acestora „acte de violenţă de o intensitate deosebită” în urma cărora una dintre victime a decedat.

„Unul dintre inculpaţi l-a instigat pe celălalt inculpat şi alte persoane să pătrundă în locuinţă şi să exercite la data de 10.04.2014 acte de violenţă (cu răngi, bâte şi cuţite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului), acţiuni urmate de sustragerea din locuinţă a mai multor bunuri. Cu privire la infracţiunea de şantaj s-a reţinut că unul dintre inculpaţi a ameninţat două persoane vătămate în luna aprilie 2014, solicitându-le sume de bani cu titlu de taxe de protecţie (respectiv suma de 7.000 de euro)”, susţin procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.