VIDEO Urmărire ca în filme: Un Mercedes ML plin cu migranți fuge de poliție, se trage cu pistolul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.04.2024 - 10:32
Urmărire ca în filme: Un Mercedes ML plin cu migranți fuge de poliție, se trage cu pistolul - Foto: Facebook/captură video
Urmărire ca în filme: Un Mercedes ML plin cu migranți fuge de poliție, se trage cu pistolul - Foto: Facebook/captură video
Urmărire ca în filme: Un Mercedes ML plin cu migranți fuge de poliție, se trage cu pistolul - Foto: Facebook/captură video

O urmărirea ca în filme a avut loc pe străzile din Timișoara. Un Mercedes ML, plin cu migranți potrivit unui martor, fuge de poliție, intră pe contrasens, sare într-un șanț și rămâne blocat. Mai mulți oameni o iau la fugă printre copaci, iar un polițist trage cu pistolul în aer.

SHARE

Un șofer a surprins o urmărire ca în filme pe străzile din Timișoara și a postat imaginile pe rețelele de socializare. Potrivit acestuia, un echipaj de poliție a încercat să prindă mai mulți migranți care fugeau cu un SUV.

Cum s-a terminat operațiunea nu se știe, încă, Poliția Română necomunicând încă informații despre acest caz.

Urmărire ca în filme: Un Mercedes ML plin cu migranți fuge de poliție, se trage cu pistolul

Într-un „Reels” postat pe grupul de Facebook „Info Trafic Timișoara”, un SUV Mercedes ML, fiind urmărit de un BMW de poliție, intră pe contrasens pe o arteră din Timișoara, se strecoară printr-o groapă cu noroi de pe acostament, ocolind la milimetru două mașini din trafic, și încearcă să fugă pe teren accidentat. 

Citește și: EXCLUSIV Câți migranți ce „amenințau Austria” au fost prinși în 2022 la granița României cu Ungaria

Mercedes-ul se înfige într-un „mal” de pământ, îi sare bara spate. Portierele mașinii și hayonul portbagajului se deschid și s-ar din mers mai mulți oameni care o iau la fugă. 

Șoferul ML-ului forțează, reșește să treacă de „mal”, dar, câțiva metri mai departe, cade într-un șanț și mașina rămâne imobilizată. 

Între timp, BMW-ul de poliție oprește și un agent iese din mașină și pornește pe jos în urmărirea fugarilor. Scoate pistolul și trage mai multe focuri în plan vertical, somându-i să se oprească. 

Citește și: Cum „forțează” România aderarea în Schengen? Suntem gata să renunțăm la controale. Ce zice Austria?

Fugarii nu par însă să se lasă impresionați de focurile de armă. Continuă să fugă printre copaci. Dacă au fost prinși sau câți au fost prinși va comunica, probabil, în curând Poliția Română. 

Potrivit cifrelor prezentate de autoritățile austriece, România este pe locul 4 în topul traficanților după naționalitate

Potrivit cifrelor din 2022 prezentate de autoritățile austriece, România este pe locul 4 în topul traficanților după naționalitate, iar România este menționată ca țară de tranzit de jumătate din migranții care vin din Bangladesh.

Bulgaria și România sunt de asemenea menționate frecvent în cadrul sondajelor. Potrivit acestora, 78% dintre migranții afgani indică Bulgaria drept prima țară UE în care ajung, la fel și două treimi dintre marocani.

Citește și: Adio, Schengen! Austria arată cu degetul România. „Cetățenii români, mai periculoși decât migranții”

Pe de altă parte, 50% dintre migranții din Bangladesh afirmă că au traversat prin România, potrivit publicației austriece.

Peste 100.000 de migranți au fost prinși în 2022 în Austria.

Potrivit autorităților, 75.000 dintre ei nu fuseseră înregistrați și verificați anterior. Proporția migranților care au ajuns în Austria prin Grecia și Balcanii de Vest este de 20%.

Ce s-a detectat la granița cu Ungaria

Cifrele prezentate de autoritățile române la cererea Newsweek România arată o altă realitate și faptul că ruta migranților ilegali spre Austria nu trece, în principal, prin România.

Într-un răspuns, Poliția de Frontieră certifică faptul că „în anul 2022, un număr de 5.276 de migranți ilegal au încercat să treacă fraudulos granița româno-maghiară, aceștia acționând la frontiera verde, cât și la punctele de trecere ale frontierei din județele Bihor și Oradea”.

 

Din răspuns mai aflăm că „la nivelul IT.P.F. Oradea în cursul anului 2022 au fost depistat 5 cazuri de trafic ilicit de tutun și țigarete, dintre care un caz a fost predat spre soluționare la D.R. V Timișoara și un caz cu bunuri care sunt susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. Valoarea totală a acestora este de 22,8 milioane de lei.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te