FOTO Simpatizanții social-democrați au venit să-l susțină pe Codrin Ștefănescu: PSD și Doamne ajută!

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 26.03.2019 - 16:38
Susținătorii în așteptarea lui Codrin Ștefănescu, în fața BEC. FOTO: Newsweek România

„PSD și Doamne ajută!”, au strigat susținătorii septuagenari adunați la sediul Biroului Electoral Central, unde Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului, a venit să depună cele 1,3 milioane de semnături și lista cu candidații social-democrați la europarlamentare.

SHARE

Marți, la prânz, în fața Biroului Electoral Central (BEC) se adunaseră circa 50 de pensionari, susținători ai pesediștilor, și 7 tineri cu geci roșii, imprimate cu sigla PSD, să-și susțină partidul favorit în cursa pentru europarlamentare. 

Nervoși, simpatizanții au acuzat opoziția că „a luat țara bucată cu bucată” și că trebuie să se știe asta și la Parlamentul European, că președintele Iohannis vrea referendum pentru justiție, dar referendumul pentru familia tradițională nu l-a susținut.

Citește și: Lista PSD pentru europarlamentare: Plumb, jurnalista Carmen Avram și controversatul preot Terhes

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, actual șef al PSD București în locul Gabrielei Firea, i-a organizat pe tinerii veniți să susțină PSD. FOTO: Newsweek România 

„De ce n-a venit să voteze pentru familia ortodoxă? Acum vrea referendum pentru justiție? Lasă că-l boicotăm și noi. Câtă răutate are Iohannis pe noi, poporul ăsta român”, vociferau două femei în vârstă, cu steaguri cu PSD Sector 4 în mână.

O bătrână a prins ecusonul de la gâtul unei jurnaliste. S-a întors către colega ei: „E de la Antena 3”, apoi i-a spus ziaristei: „Bravo, ești de-a noastră!”.

Jurnalista i-a atras atenția că e de la Libertatea, femeia e mulțumită și așa, „important e” că nu e de la Realitatea TV sau B1 – „alea sunt posturi de pupinc*riști”, a adăugat ea.

Citește și: Cristian Preda: Maria Grapini se află ilegal pe lista PSD la europarlamentare

Susținătorii PSD, pregătiți să aplaude la ieșirea lui Codrin Ștefănescu. FOTO: Newsweek România 

Adunarea din fața BEC. FOTO: Newsweek România 

O altă susținătoare a PSD, care le-a ascultat discuția, s-a băgat în vorbă: „Nu l-aș lua pe Rareș Bogdan nici să mă spele pe picioare!”. Toată lumea a râs binedispusă.

De câte ori mai trecea un cameran prin fața lor, oamenii strigau: „Așa să dați la televizor, cum zice românul amărât, nu să le înfloriți!”.

Momentul în care Codrin Ștefănescu, secretarul general al social-democraților, a ieșit cu hârtia care atestă că PSD s-a înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare. „Suntem în cursă, campania va fi coordonată de noi toți, împreună!”, le-a spus Ștefănescu jurnaliștilor și simpatizanților prezenți. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea 

„Doamne ajută!” „Să moară dușmanii!”, au strigat alți doi participanți, când Codrin Ștefănescu a ieșit victorios cu lista care atestă depunerea semnăturilor.

Oamenii au aplaudat și au început să scandeze, acoperind muzica de la terasele din apropiere: „PSD!PSD!PSD!”.

Rovana Plumb, actuală șefă la Ministerul Fondurilor Europene, care deschide lista PSD la europarlamentare, a declarat: „Îi rog pe români să nu trimită în Parlamentul European persoane care votează împotriva propriei țări, să trimită o echipă de patrioți, cum suntem noi”. FOTO: Newsweek România 

Citește și: Ministrul „5 în 1” Rovana Plumb, specialistă în cosmetice, deschide lista PSD la europarlamentare

Carmen Avram a fost inspirată de Viorica Dăncilă să candideze la europarlamentare. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea 

PSD a depus 1,3 milioane de semnături pentru alegerile europarlamentare. La depunerea semnăturilor la BEC, au participat și Carmen Avram, pe locul 2 pe listă, jurnalistă Antena 3, dar și preotul Terheș, precum și primarii Daniel Florea (Sector 5) și Daniel Băluță (Sector 4). 

Citește și: VIDEO Carmen Avram explică de ce candidează pentru PSD: M-a convins un speech al lui Dăncilă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te