Florin Călinescu a avut o formă grea de cancer. „Dacă nu era tratat ajungea până la creier”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.11.2023 - 21:48
Celebrul actor diagnosticat cu o formă urâtă de cancer. „Dacă nu era tratat ajungea până la creier” - Foto: B1TV / imagine cu caracter ilustrativ

Florin Călinescu este unul dintre cei mai cunoscuți actori și oameni de televiziune din România. Deși e mereu pus pe glume, puțini sunt cei care îi cunosc dramele actorului. În urmă cu ceva timp acesta a fost diagnosticat cu cancer, o formă foarte urâtă.

SHARE

Florin Călinescu este unul dintre cei mai amuzanți, mai iubiți și mai respectați oameni de televiziune din România. Dar puține au fost momentele în care acesta a acceptat să-și  povestească dramele personale. Iată ce a povestit despre perioada în care a îndurat un diagnostic greu și anume, cancerul.

Florin Călinescu, diagnosticat cu o formă grea de cancer 

Florin Călinescu a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular sau, popular spus, cancer de piele. O tumoră localizată la nivelul nasului, care semăna cu o bubă la început, care a crescut lent în dimensiune, iar în ultima fază a început să ulcereze și părea că nu se vindecă.

Florin Călinescu a fost descoperit cu cancer de piele, iar după diagnosticul inițial, a urmat o biopsie a pielii, cu rezultat în maximum 48 de ore, pentru confirmare.

Intervenția chirurgicală s-a făcut prin microchirurgia Mohs, care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut, prin biopsii repetate. S-a scos tumora cu toate rădăcinile, iar apoi s-a închis operația.

“Nu mai treci prin teroarea așteptării, 2-3 săptămâni, așa afli pe loc rezultatele biopsiilor și așa poți să afli pe loc și că e bine. Asta, psihic, te scutește de un chin și de un calvar.

Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather” a povestit Florin Călinescu în cadrul unui interviu.

Citește și: Actrița, care la 22 ani era „mireasa” lui Paul Belmondo, renunță la film. Dispare pentru 3 decenii

„Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania! Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică”, a dezvăluit Florin Călinescu, conform dcmedical.ro.

Traumele trăite de celebrul om de televiziune 

Florin Călinescu și-a pierdut soția tot din cauza acestei boli nemiloase, în 2007. Ana Maria Călinescu a suferit de cancer la gât și a plecat dintre noi la vârsta de doar 47 de ani, chiar de ziua ei de naștere.

Actorul nu a avut o viață ușoară și a trecut prin cumpene grele, care și-au spus ulterior cuvântul și asupra stării sale de sănătate. După moartea partenerei sale, la doar câteva luni distanță, acestuia i-au decedat și părinții, tot din cauza cancerului, iar câțiva ani mai târziu, o altă tragedie i-a marcat viața.

Luca, fiul său de doar 24 de ani, s-a sinucis din cauza depresiei. Mai mult decât atât, actorul a mai avut și o fetiță, însă aceasta s-a stins din viață în urma unor complicații, la vârsta de 5 luni.

Citește și: Cum a scăpat Florin Călinescu de cancer. „Dacă nu era tratat ajungea până la creier ”

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te