Doi primari PNL au semnat lista AUR pentru suspendarea președintelui Iohannis

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.01.2022 - 16:18
Primarul din Bosanci, unul din cei doi edili PNL care au semnat pentru suspendarea președintelui, alături de șeful AUR, George Simion. Sursa: Suceava Live

Doi primari PNL din județele Suceava și Alba au semnat pe listele de susținere pentru suspendarea președintelui Iohannis, demers al AUR.

SHARE

Primarul din Bosanci, Neculai Miron, a semnat lista AUR pentru suspendarea președintelui avându-l alături pe co-preşedintele AUR, George Simion, și i-a criticat dur pe șeful statului și pe șeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

„Am vrut să dovedesc prin aceasta că Bosanciul nu este un fief al domnului Flutur, care a instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice post, orice funcţie la deconcentrate este ocupată cu şpagă în judeţul Suceava, aproape orice funcţie, deci nimic nu mişcă dacă nu este coordonat de dumnealui şi am vrut să arăt că la Bosanci este democraţie şi orice forţă politică este bine venită.

Deci de aceea am făcut o primire călduroasă domnului Simion şi domnului Georgescu ca să dăm un suflu nou de libertate, să fie respectate principiile fundamentale ale democraţiei, să putem intra la muncă liberi, să putem călători liberi, să putem cumpăra liberi. Ştiţi foarte bine sunt încă membru PNL. Domnul Iohannis dintr-un apărător al democraţiei s-a transformat într-un apărător al penalilor", a declarat primarul Neculai Miron, citat de glasulsucevei.ro.

El i-a elogiat pe cei de la AUR, susținând că sunt "patrioţi care luptă pentru poporul român", în timp ce "domnul Klaus Iohannis a vândut şi vinde austriecilor, nemţilor, alături de dumnealui era şi domnul Cioloş, care vindea francezilor, şi toate retailerurile, magazinele principale din ţară sunt cu mărfuri din export".

Citește și: Circa 6.000 de pacienți cu COVID, în spitale. La ATI, 599 de bolnavi. Bilanțul complet al zilei | Newsweek Romania

Un al doilea primar care a semnat listele AUR este edilul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, unul din cei mai longevivi edili din judeţul Alba.

Acesta a declarat pentru alba24.ro că „încă” este membru al PNL, dar este un „liberal mai ciudat”.

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat joi că partidul a reuşit să adune 730.000 de semnături pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi că speră ca, până în luna martie, să se ajungă la trei milioane de semnături. Acţiunea AUR de strângere a semnăturilor pentru suspendarea preşedintelui a început în luna noiembrie 2021.

Citește și: UPDATE A patra zi de grevă ilegală la STB: transportul public, asigurat în proporție de 25% | Newsweek Romania

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.